Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Schäfer Hundar

En vuxen schäfer med en härlig tjock päls En härlig långpälsad schäfer med vackra höga öron En ung schäfervalp med frisk kort päls En vuxen schäfer som ligger med sina vackra öron spetsade. En vuxen schäfer med lång, svart och räv En schäfer som sitter tålmodigt och väntar på en rad kommandon En närbild av en schäferdjurs vackra, tjocka, mjuka päls En närbild av en schäferds otroligt stora öron En frisk schäfer som springer i full fart genom leran En frisk vuxen schäfer som står upp och väntar på ett kommando En underbar schäfer som hämtar en pinne ur vattnet En vuxen schäferhunds underbara, långa och muskulösa kropp

Historia


Schäfern härstammar från Tyskland och är resultatet av ett försök att skapa den perfekta hunden som kunde valla och skydda flocken. Senare fortsatte aveln för att öka intelligens och mod för att producera rasen vi känner idag. Det är en av världens mest populära hundraser och är en perfekt polishund, husdjur, vakthund, guidehund och tullhund, och används också numera för söknings- och räddningsarbete. Schäfrar är helt enkelt bra på det mesta de tränas att göra.

Beteende


Schäfrar är atletiska, intelligenta hundar som passar för avancerad träning. De tycker om att vara sin ägare till lags, men de måste lära sig att följa dig. Rasen behöver konstant psykisk stimulans, om de blir uttråkade kommer de bli destruktiva. Schäfrar är otroligt lojala och modiga hundar utan någon rädsla. De tenderar att vara väldigt nära sin främsta ägare, men fungerar bra i en familj. De måste från första dag lära sig vem som bestämmer, annars kommer de ta på sig rollen själv. När den första träningen är avklarad fortsätter många ägare att träna på en mer avancerad nivå, vilket lär hunden sin plats i flocken och håller sinnet och kroppen aktiv.

Schäfrar är beskyddande mot sin familj och sitt hem, men kommer bra överens med barn och andra husdjur. De kan visa aggression mot andra hundar, och är misstänksamma mot främlingar, men om de vänjer sig vid att umgås bör det inte vara något problem. De fäller ganska mycket hår, men om pälsen borstas ett par gånger i veckan hålls den fin. Schäfrar behöver daglig motion och vill helst också springa runt och leka. De är glada så länge de får tillbringa tid med dig, och det kommer vara svårt att trötta ut dem. Det är över lag en väldigt frisk ras, men de kan vid intensiv avel drabbas av höft- och armbågsdysplasi.

Temperament


Schäfrar är hängivna och beskyddande hundar. De kommer vilja vakta hemmet och sin familj och kommer ofta vara misstänksam mot främlingar.

Av denna anledning är det väldigt viktigt att låta din hund tillbringa tid med andra så tidigt som möjligt. De kan vara dominerande mot andra hundar och ha väldigt lite tålamod med barn som inte respekterar dem.

Hälsoproblem


Schäfrar kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, koaguleringssjukdomar, magsäcksomvridning, allergier, hudsjukdomar och många matsmältningsproblem.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 9 - 13 år
 • Vikt: 22 - 40 kg
 • Höjd: Hanar: 61-66 cm, Honor: 56-61 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Vallhund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Schäfer

Kamera
Schäfer
Spook and Willow
Kael vår 1 år gamla gsd han är bedårande
Vit schäfer.

Senaste recensionen för Schäfer


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.