Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Italiensk vinthund Hundar

En ljusbrun italiensk greyhound med öronen spetsade i väntan på ett kommando En vacker grå och vit vuxen italiensk greyhound som sitter mycket uppmärksamt. En närbild av den italienska vinthundens vackra spetsiga huvud En hane av italiensk greyhound som sitter snyggt med öronen bakåtpressade. En vuxen italiensk greyhound som sitter snyggt och väntar på ett kommando En härlig liten italiensk greyhound med vackert, kort, grått hår En italiensk greyhound som visar upp sina underbara spetsiga öron En vacker liten grå italiensk greyhound med öronen spetsade. En närbild av en italiensk greyhounds vackra lilla, korta vita skägg. En närbild av en italiensk greyhounds underbara långa nos. En frisk italiensk greyhound som får lite motion ute i det långa gräset En italiensk greyhound som tar en välförtjänt vila i sin säng En italiensk greyhound som sitter i soffan med öronen bakåtsträckta En otroligt liten italiensk greyhoundvalp med ett öra bakåt En teckning av en italiensk greyhound En sketch av en italiensk greyhound

Historia


Den italienska vinthunden är en antik ras. Skelett har hittats som är över 2000 år gamla, men deras ursprungliga funktion har försvunnit över året. De avlades förmodligen som sällskapshundar och för att fånga små gnagare, och spreds över Europa under medeltiden och blev populär bland adel och kungahus. De klassas som vinthundar på grund av sin otroliga syn och hur snabba de är när de fått syn på ett byte.

Beteende


Italienska vinthundar är smarta, lojala och känsliga hundar som kommer vilja vara vid sin sida så mycket som möjligt. De kommer gräva ner sig under ditt täcke och kommer vilja sova i din säng vare sig du är där eller inte. De är bra med äldre barn, men tycker inte om den hårda lek som yngre barn föredrar eftersom de är ganska 'omtåliga'. Deras jaktinstinkt gör att de inte fungerar så bra med katter och andra smådjur, så länge de inte växt upp tillsammans. De kan vara ganska avståndstagande mot främlingar och blir bra vakthundar eftersom de skäller när någonting är fel. Det är viktigt att vänja dem vid nya människor, platser och läten under valptiden, så att de som vuxna blir välfungerande hundar.

På grund av sin eleganta benstruktur och imponerande förmåga att hoppa och springa fort löper italienska vinthundar stor risk att bryta ben. De älskar att leka med andra hundar, men var försiktig om de andra hundarna är mycket större eftersom icke illa menad lek kan leda till veterinärbesök och gipsade ben.

Italienska vinthundar är smarta och envisa hundar och vill alltid veta vad de tjänar på att göra någonting. Träna dem därför ofta men kort för att motverka att de blir uttråkade. De behöver vänlig och uppmuntrande träning och reagerar inte bra på hårda ord. Även när de tränats är de väldigt dåliga på att komma tillbaka om du ropar, och kommer springa iväg på en sekund om de ser ett byte. De kan komma upp i 40km/h, så det kommer vara svårt för dig att hinna ikapp dem. Italienska vinthundar kräver mycket motion och kan bli väldigt bra löparpartners eftersom de har massvis med energi och är i stort sett outtröttliga. Det är bäst att motionera dem på ett säkert område och ge dem möjlighet att springa runt.

Italienska vinthundar tycker inte om kyla och regn, och kommer försöka undvika att gå ut om det är för kallt. På vintern bör de ha en jacka eftersom deras smala kropp behöver skyddas från kyla. De är kända för att vara väldigt svåra att rumsrensträna, så det är rekommenderat att hålla dem på golv som är lätta att rengöra. Det är en livlig ras som tycker om tävlingar, t.ex. agility. Att få beröm och kärlek från sin ägare än den enda belöningen de behöver.

Deras korta päls kräver väldigt lite vård. De lever ganska länge, men bortsett från brutna ben är de också ofta drabbade av grå starr, progressiv retinal atrofi och ibland epilepsi.

Temperament


Italienska vinthundar är känsliga och hängivna hundar. Precis som sin kusin greyhounden älskar de att vara bekväma och att gosa med sina familjer. De älskar att springa snabbt och är otroligt rörliga.

De kommer bra överens med andra hundar även om de kan vara blyga om de inte vant sig från en tidig ålder. De kan ibland undvika främlingar, men kan bli väldigt kärleksfulla mot dem de känner. De flesta italienska vinthundar kommer inte kunna motstå frestelsen att jaga katter.

Hälsoproblem


Italienska vinthundar kan drabbas av en rad olika tandsjukdomar, epilepsi, brutna ben, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), vissa hudsjukdomar och patellaluxation (knäledsurvridning).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 4 - 8,2 kg
 • Höjd: 33 - 38 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Italiensk vinthund

Senaste recensionen för Italiensk vinthund


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.