Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

West highland white terrier Hundar

En frisk, ung, vuxen west highland terrier som står högt och visar upp sin vackra, välvårdade päls. En vacker liten west highland terrier som visar upp sitt vackra, lilla bruna skägg En närbild av en west highland terriers typiska rosa öron och vackra öGon. A GorGeous, liten west highland terrier valp som sitter väldigt snyggt och väntar på uppmärksamhet. En vuxen west highland terrier som ligger prydligt på Golvet. En mycket upphetsad, ung west highland terrier som står upp och vill leka. En upphetsad west highland terrier som pustar och väntar på uppmärksamhet från sin ägare. En nyfiken liten west highland terrier med en vacker, lång, vit päls. En vacker west highland terrier med en härlig, vit päls En närbild av en west highland terriers vackra vita päls en svart knappnäsa En frisk, ung west highland terrier som springer genom gräset. Två west highland terrier njuter av varandras sällskap på klipporna.

Historia


West highland white terrier, eller westie, härstammar från Skottland, där den användes under räv- och grävlingsjakt, samt för att kontrollera skadedjur. De är små och kompakta hundar med tjock päls och kort svans.

Beteende


Westies är självständiga, glada och nyfikna hundar. De tycker om mänsklig kontakt och fungerar bra i en familj. De tolererar barn om dessa visar respekt, men har dåligt tålamod med allt för livliga barn. De kommer oftast bra överens med främlingar. För att vara en så liten hund har de förvånansvärt mycket energi, och måste få ganska mycket motion. De kommer oftast tillbaka när du ropar, om ni tränat på detta, men om de hittar ett bytesdjur kan deras jaktinstinkt få dem att försvinna bort. En lång, eller två kortare, promenader om dagen håller westies glada, men de behöver också mental stimulans inomhus för att minska risken för att de blir destruktiva. De kan vara ganska envisa vid träning, men de är intelligenta hundar som mår bra av att utmanas. De knyter an till sina ägare och tycker om att vara till lags, men de måste tränas regelbundet under hela livet eftersom de annars kommer börja tänja på gränserna och ta rollen som ledare.

Westies är väldigt sociala hundar som tycker om att leka med andra hundar och människor. Det är viktigt att de tidigt vänjer sig vid andra hundar eftersom de annars kan bli något aggressiva. De kommer glömma sin storlek och kan vara otroligt orädda om de inte är bekväma i en situation. De skäller relativt högt och vet hur de ska använda sin röst. De är bra vakthundar, och kommer vänta vid dörren när någon kommer. Westies tycker om att röra på sig, och älskar t.ex. att leka med bollar. Med de sagt tycker de också om att vila och sova. De tycker om att gräva och plaska i pölar, vilket gör att deras päls ofta blir väldigt smutsig.

Det är viktigt att tidigt vänja dem vid bad och pälsvård. De måste borstas ett par gånger i veckan, och klippas ett par gånger om året för att hålla den vita pälsen fin. Som ras drabbas de ofta av hudproblem. Speciellt foder kan dock delvis motverka detta. Westies kan också drabbas av craniomandibulär osteopati, en ärftlig sjukdom som orsakar akuta inflammationer i käkbenet.

Temperament


West highland white terriers är glada och nyfikna hundar. De är väldigt självsäkra och älskar att få din uppmärksamhet. Precis som de flesta terriers kommer westies vara snabba att reagera på dörrklockan när ni får besök, och kan vara något gläfsiga mot andra hundar de träffar. Det är viktigt att du regelbundet och konsekvent tränar din westie eftersom du annars kan få problem med en bortskämd hund som bli arg när hen inte får sitta i soffan.

Hälsoproblem


Westies kan drabbas av allergier, epidermal dysplasi (en otrevlig hudsjukdom), kopparförgiftning (uppbyggnad av koppar i levern, vilket kan vara dödligt), ögonsjukdomar, lysosomal upplagringssjukdom (en sjukdom som bryter ner nervsystemet), patellaluxation, Legg-Calvé-Perthes sjukdom (nedbrytning av lårbenshalsen vilket kan leda till ledsvullnad och rörelsesvårigheter), höftdysplasi, dövhet och matsmältningssjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 16 år
 • Vikt: 6.8 - 9.1 kg
 • Höjd: 25 - 28 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på West highland white terrier

Senaste recensionen för West highland white terrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.