Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Miniatyrbullterrier Hundar

En underbar, liten miniatyrbullterrier som visar upp sin korta, kraftiga kropp En vuxen miniatyrbullterrier som ligger utspridd på Golvet En vacker, liten miniatyrbullterrier som sitter mycket bekvämt på Golvet En närbild av en miniatyrbullterriers vackra, skarpa öron En frisk miniatyrbullterrier som visar upp sin vackra, tjocka päls En miniatyrbullterrier som visar upp sin korta, muskulösa kropp och sina spetsiga öron. En vacker, liten miniatyrbullterrier som sitter ner och vilar i gräset En frisk, liten miniatyrbullterrier som ligger i gräset och njuter av solen. En vacker, ung, vuxen miniature bullterrier med en vacker, mjuk päls En ung miniatyrbullterrier med stora, vackra spetsiga öron

Historia


Miniatyrbullterriers är direkt besläktade med bullterriern, som ofta producerade mindre individer i en kull. Dessa väldigt små hundar räknades först som dvärghundar, men de hade oftast inte samma egenskaper som den större bullterriern, och på grund av det väldigt begränsade antalet individer att avla från skapades genetiska problem. När man dock började avla med mindre bullterriers började rasen blir mer populär och erkändes till slut som en ras av amerikanska kennelklubben 1991.

Beteende


Miniatyrbullterriers beskrivs ofta som ett barn i hundkostym, och är på många sätt väldigt lik sin större motsvarighet. Dessa hundar är lustiga, lekfulla och livliga. De älskar att vara kring människor, och älskar att ha roligt. Om de lämnas ensamma för länge kan de tugga och skälla i timmar.

De kommer väldigt bra överens med barn och tolererar oftast främlingar om de vänjer sig från en tidig ålder. Samma sak gäller för andra husdjur, men var försiktigt om du har smådjur som kaniner och hamstrar i huset. Terriers tycker om att jaga. Precis som många andra terriers kan de vara bestämda och vilja visa vad de kan. De är modiga och kommer försvara sig själv om de blir hotade, och vissa hanhundar kan vara aggressiva mot andra hanar. Det är viktigt att vänja alla valpar vid främlingar och andra hundar, men ännu viktigare för terriers. Om de får umgås med nya människor och hundar och se olika platser och situationer kommer hunden vara lättare att ha att göra med senare i livet.

Miniatyrbullterriers vill involveras i familjelivet, och är inte den sortens hund som helst går tillbaka till sin säng. De vill vara med på allting! De är inga knähundar, men är väldigt kärleksfulla mot sin familj och kräver uppmärksamhet. Att träna terriers kan vara utmanande, och miniatyrbullterriers tycker om att spela löjlig, så du måste ha både humor och tålamod för att träna dem. De kommer lära sig, men de kan var väldigt envisa och hellre vilja leka än lära sig. Kort, vänlig och roliga träning är bäst för denna ras, men du måste bara bestämd och visa dem vem som bestämmer.

Miniatyrbullterriers har mycket energi och kräver en längre promenad åtminstone en gång om dagen. Ju oftare du promenerar med dem, desto nöjdare kommer de vara, precis som de flesta hundar. De kan ibland, på grund av sin jaktinstinkt, vara ganska dåliga på att komma tillbaka när du ropar, så det är bäst att promenera dem i koppel eller på ett säkert, inhägnat område. De tycker om leksaker och kommer jaga efter bollar, så det kan hjälpa vid träning.

Pälsen kräver väldigt lite arbete, bara regelbunden borstning. Precis som andra terriers är de ganska tåliga och friska hundar. De visar ofta inte om de har ont eller mår dåligt. Dövhet ses ofta hos vita bullterriers, och de kan lätt drabbas av glaukom.

Temperament


Miniatyrbullterriers är lustiga och busiga hundar. De älskar din familj men kommer inte kräva din fulla uppmärksamhet hela tiden. Deras självständiga natur gör att de stundtals är väldigt envisa. De tycker om att träffa gäster och kommer oftast komma överens med andra djur.

Hälsoproblem


Miniatyrbullterriers kan drabbas av patellaluxation, njursjukdomar, linsluxation (rörlig lins i ögat som kan leda till blindhet), hjärtproblem och dövhet hos de vita hundarna.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 14 år
 • Vikt: 9,1 - 16 kg
 • Höjd: 25 - 36 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt - Hypoallergen
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Miniatyrbullterrier

Full av energi och verve!

Senaste recensionen för Miniatyrbullterrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.