Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Gordonsetter Hundar

En ung vuxen Gordon setter satte sig upp för att uppmärksammas. En ung Gordon settervalp har en vacker lång och lång kropp. En vacker ung Gordon setter valp som sprider sina bakben. En vuxen Gordon setter med lång tjock päls och slappa öron. En Gordon setter på ett tanzaniskt frimärke. En Gordon setter som står högt och visar upp sin vackra, svartbruna päls. En Gordon setter som står högt och visar upp sin otroliga fysik. En närbild av en Gordon setters vackra långa öron. En närbild av en Gordon settervalps vackra öGon och mjuka öron. En härlig vuxen Gordon setter som hoppar genom vattnet. En blöt Gordon setter som njuter av lite motion utomhus. Två vackra vuxna Gordon setters som sitter tålmodigt tillsammans.

Historia


Gordonsettern är en stor hundras från samma familj som irländska och engelska setters. Rasens exakta ursprung är okänt, men den är troligtvis ett resultat av korsning mellan old land spaniel och pointers under 1600-talet. Den användes i terräng för att hitta, få fram och hämta hem fåglar som rapphöna, fasan och ripa.

Beteende


Gordonsetters är atletiska hundar som är väldigt hängivna sina ägare. De är lojala och kärleksfulla, och vill vara nära dig hela tiden. Yngre hundar kan vara lite för studsiga för små barn, men det är bara för att de vill leka. De är underbara husdjur för en aktiv familj, och kommer väl överens med barn och andra husdjur, men kan vara något reserverade mot främlingar i början.

Det är en energik ras som måste hållas aktiva; de blir sällan trötta av vanliga promenader. De älskar att springa och är ganska bra på att komma tillbaka när du ropar, men deras självständiga sida kan ibland visa sig när de hittar någonting att springa efter. Gordons behöver bestämd men mjuk träning, och är allmänt väldigt öppna för att lära sig. De mognar sakta och växer inte helt upp förrän de är kring tre år gamla. De är modiga och orädda hundar med en konstant viftande svans som mår som bäst när de får vara kring människor. För att hålla dem psykiskt stimulerade är alla sorters tävlingar bra: lydnad, agility eller flyball. Så länge de får umgås med dig kommer de vara glada. De föddes upp för att springa och måste få chansen att släppa loss all sin energi, annars kommer de snabbt bli uttråkade och destruktiva. De har ett starkt temperament och är självständiga tänkare, vilket gör att de kan vara väldigt envisa. Du kommer inte bli populär om du tvingar en gordonsetter att göra någonting. De är perfekta löpningspartners, vilket också stärker bandet med dig som ägare. Gordonsetters kan vara ganska högljudda, och inte bara genom skall. De kommer göra dig medveten om vad de vill på massvis med olika verbala sätt.

Gordons behöver borstas 2-3 gånger i veckan, med extra fokus på den mjuka pälsen runt mage, ben, bröst, öron och svans. Eftersom de är de största av setterraserna är de mindre benägna att drabbas av höftdysplasi, men löper större risk för magsäcksomvridning, progressiv retinal atrofi och grå starr.

Temperament


Gordonsetters är eleganta och kloka hundar, särskilt för att vara en setter. De är livliga och entusiastiska, men mer alerta och beskyddande mot familjen. De älskar att få en persons fulla uppmärksamhet och kommer skapa starka band till sina familjemedlemmar. Det kan också göra dem något misstänksamma mot främlingar och ibland aggressiva mot eller avundsjuka på andra hundar.

Hälsoproblem


Gordonsetters kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, magsäcksomvridning och progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 12 år
 • Vikt: 21 - 36,4 kg
 • Höjd: 58 - 69 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Gordonsetter

Senaste recensionen för Gordonsetter


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.