Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Chihuahua Hundar

En kortpälsad chihuahua som står högt En vacker ung vuxen chihuahua med lång, mjuk päls En mörkpälsad chihuahua med kort, tjock päls En ljusbrun chihuahuahua valp med mjuk päls En ung ljusbrun chihuahua med en välsvarvad päls En chihuahuas typiska korta nos och spetsiga öron En vacker, vit chihuahua som visar upp sina stora öron. En närbild av en chihuahuas vackra långa öron En frisk vuxen chihuahua med en vacker päls En liten chihuahua, som kliar sig i gräset En vacker liten chihuahua med en härligt mjuk päls och stora, spetsiga öron. En vacker långhårig chihuahua som ligger ner En kaxig chihuahua som är uppmärksam i en fin fluga En söt liten chihuahua som ligger ner En stolt chihuahua som sitter En liten chihuahua klädd i en basketbolltröja En trött chihuahua klädd i ränder som tar en tupplur Två GorGeous chihuahuas klädda i rosa

Historia


Chihuahuans exakta ursprung är ett okänt. Det finns ett par teorier; antingen härstammar de från Kina och togs till USA av handelsmän, eller så härstammar de från Central- och Sydamerika. 1850 hittades ett par hundar i Chihuahua, Mexico, och togs med till USA. Till en börjar var de inte så populära eftersom de inte fyllde någon funktion som arbetshund, men folk förstod snabbt vilken fantastisk husdjurshund det är. Idag är det en av de 20 vanligaste raserna i USA.

Beteende


Chihuahuor beskrivs ofta som en miniatyr-terrier, eftersom personligheten verkligen kompenserar för storleken. De är tuffa och självsäkra hundar som är lojala men ofta lite temperamentsfulla. De skäller mycket, framför allt för att visa var de är. De älskar att gosa och tycker om att bli burna. Enda problemet med chihuahuor är att de tenderar att knyta an väldigt mycket till en person, vanligtvis den främsta ägaren. De blir då väldigt beskyddande mot denna person, och kan bli arg på andra som försöker komma nära. De är inte de lättaste hundarna att träna, men det är viktigt att hunden inte blir allt för fäst vid en person.

Chihuahuor behöver motion, men de kommer glatt springa runt i trädgården, huset eller på en kort promenad. Eftersom de är så små är de perfekta för små hus och lägenheter. De är otroligt självsäkra hundar som sällan känner sig hotade av något, framför allt inte större hundar, så var försiktig när ni är ute och går. Än en gång är träning och socialisering med andra väldigt viktigt. De är vanligtvis bra med barn som respekterar dem, och klarar också av andra husdjur. Chihuahuor är nyfikna av naturen och kommer skälla när det ringer på dörren. De litar inte på främlingar och kommer vara misstänksamma mot folk de inte träffat innan.

De skakar när de blir upphetsade, rädda eller kalla, och behöver en väst eller jacka under vintern (om du ens kan få med dem ut när de är kallt, de tycker verkligen inte om kyla). Som ras drabbas de sällan av sjukdomar.

Det finns två sorters chihuahua - långhårig och korthårig.

Temperament


Chihuahuor är hängivna och kärleksfulla hundar. De blir ofta fästa vid en person och kan vara misstänksamma mot andra.

Dessa lustiga små hundar har massvis med personlighet. De är små, men om du tror att de beter sig undergivet tror du fel. Be att få träffa föräldrarna när du köper en valp eftersom temperament oftast är medfött, och det kan vara väldigt svårt att träna bort.

Hälsoproblem


Chihuahuas kan drabbas av patellaluxation (knäledsurvridning), vattenskalle (uppbyggnad av vätska runt hjärnan), hjärtproblem och hypoglykemi (lågt blodsocker).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 20 år
 • Vikt: 1.8 - 4.5 kg
 • Höjd: 15-23 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Upp till 30 minuter

Bilder på Chihuahua

Chihuahua hund sitter på mattan
Chihuahua sover i soffan
Oreolånghårig svart och solbränd Chihuahua
Persikor!
Persikor!
Chihuahua
Titta hur snygg jag är
Rang
Rang
Svart, långhårig Chihuahua valp.

Senaste recensionen för Chihuahua


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.