Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Blodhund Hundar

En frisk vuxen blodhund som ligger ner med tassarna snyggt korsade. En frisk vuxen blodhund med vackra långa öron En frisk vuxen blodhund som sitter i givakt. En ung vuxen blodhund med en vacker kort päls Blodhundarnas karakteristiska hängande ansikte. En blodhund som vilar sitt huvud på en grind i Snow En närbild av blodhundarnas otroligt långa öron En flock blodhundar på jakt med hästarna En underbar vuxen blodhund med tjock och frisk päls En vuxen blodhundshane som visar upp sin underbara, långa kropp

Historia


Blodhundar var etablerade på flera håll i Europa redan under 1300-talet, men deras exakta ursprung är okänt. Det är troligt att den fanns redan år 1000 och att de utvecklades från hundar som avlades av munkar i Sankt Hubert-klostret i Belgien. Rasen är känd för sin spårningsförmåga och kan plocka upp lukter som är flera dagar gamla och över väldigt långa sträckor.

Beteende


Blodhundar är kärleksfulla husdjur och väldigt lojala, men gör sällan som de blir tillsagda. Deras otroliga luktsinne innebär att de kommer springa bort på en sekund, och bör bara promeneras i koppel. De kommer inte komma tillbaka när du ropar; många menar till och med att det inte ens är värt att försöka lära dem eftersom deras instinkt att följa spår alltid kommer vinna. När de hittat någonting att följa är de outtröttliga och kommer inte ge upp.

Det är viktigt att tidigt lära dem gå fint i koppel eftersom de annars kommer dra dig fram. Blodhundar trivs i familjer och är underbara husdjur. De är försiktiga med barn men kräver mänsklig kontakt för att hålla sig nöjda. De kommer oftast bra överens med andra hundar och främlingar om de vänjer sig från en tidig ålder.

Rasen mognar inte förrän vid ungefär tre års ålder. De kräver ganska mycket daglig motion, på ett säkert inhägnat område eller på en lång promenad i koppel. De dreglar väldigt mycket och kommer väta allt i närheten så fort de skakar på huvudet, men de är kärleksfulla och lugna hundar som älskar att gosa och kommer belöna till tålamod med livslång lojalitet.

Uppsvälld buk är väldigt vanligt för rasen. På grund av rynkorna och de karakteristiska hängande ögonen kan de få problem med huden i ansiktet. Deras korta päls kräver minimalt med uppmärksamhet.

Temperament


Blodhundar är envisa, men också väldigt lugna hundar. De kan vara svåra att träna men är försiktiga och fogliga i hemmet. På grund av det starka luktsinnet kan det vara väldigt svårt att kalla tillbaka dem, eftersom de kommer följa efter ett spår i kilometer.

De är toleranta mot andra hundar och barn, men kan vara reserverade kring främlingar. Rasen kräver massvis med daglig motion och kommer dregla över dig och dina möbler.

Hälsoproblem


Blodhundar kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi och flertalet ögonsjukdomar.

Det är också viktigt att rengöra blodhundars ansiktsrynkor och öron eftersom dessa lätt blir smutsiga, vilket kan leda till hud- och öronproblem.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 9 - 11 år
 • Vikt: 33 - 50 kg
 • Höjd: Hanar 62 - 72 cm, Tikar 58 - 66 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Blodhund

Senaste recensionen för Blodhund


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.