Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Manchesterterrier

Historia

Under 1500-talet var black and tan terrier en populär ras som användes för att fånga råttor. Kapplöpning med whippets var också väldigt vanligt. Tids nog korsades de två raserna för att skapa manchesterterriern under mitten av 1800-talet. Resultatet blev en stor och en liten terrier; den vanliga väger 6-11 kg, och dvärgvarianten under 5 kg. De var fantastiska på att fånga skadedjur, och blev snabbt populära.

Beteende

Manchesterterrier är en hängiven och kärleksfull hund som älskar att vara med sin familj. De beskrivs ibland som kattlika eftersom de är otroligt renliga hundar. De kan vara reserverade kring främlingar, men kommer bra överens med barn och andra hundar inomhus. Vissa kan umgås med katter, andra inte. Husdjur som kaniner, hamstrar och ökenråttor har dock tyvärr ingen chans.

De tycker om att skälla och är bra vakthundar, men det är viktigt att tidigt lära dem 'tyst'-kommandot. Manchesterterriers kan vara känsliga och tycker inte om att lämnas ensamma för länge. De kommer skälla, tugga och gräva om de blir uttråkade, så om du måste lämna dem ensamma är det bäst att trötta ut dem först. Manchesterterriers svarar bättre på kommandon än många andra terrierraser och lär sig snabbt, men kan vara väldigt envisa. De är känsliga för hårda ord och kan ibland bli irriterade om de inte lämnas ensamma, så det är viktigt att hålla koll på små barn kring dem. De är smarta, men väldigt envisa och beskyddande, så det är viktigt att lära dem vem som bestämmer. De kan bli otroligt bra på agility, flyball och lydnad och älskar mänsklig uppmärksamhet, så se till att blanda träning med lek. De kommer vilja vara dig till lags, vilket gör saker lättare.

Precis som många andra terriers har de massvis med energi och kräver regelbundna promenader. De är inte alltid så bra på att komma tillbaka när du ropar på grund av sin jaktinstinkt, men är bättre än de flesta. För att vara på säkra sidan är det dock bäst att promenera med koppel eller på ett inhägnat område, så att de inte försvinner i jakt på en kanin eller ekorre. De behöver en mjuk säng att sova i, men tycker bäst om att ligga nära dig på soffan om de får chansen. Att vara nära är viktigt för dem.

Den släta pälsen kräver lite arbete, bara regelbunden borstning för att få bort döda hårstrån. De drabbas sällan av sjukdomar, men kardiomypati associeras ibland med rasen.

Temperament

Manchesterterriers är envisa och självständiga hundar. Precis som de flesta terriers har de massvis med energi och är väldigt självsäkra. Det betyder att du måste ge dem massvis med beröm- och belöningsbaserad träning för att bli respekterad.

De är vanligtvis väldigt lugna inomhus, men alla smådjur är byten för dem, och främlingar kan ses som ett hot mot deras revir, så de kan framstå som väldigt misstänksamma eller till och med ohyfsade.

Hälsoproblem

Machesterterriers kan drabbas av Legg-Calvé-Perthes sjukdom, höft- och armbågsdysplasi, patellaluxation, hjärtsjukdomar, ögonproblem och epilepsi.

Information om rasen

 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 14 - 18 år
 • Vikt: 5,4 - 10 kg
 • Höjd: 38 - 41 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Liknande produkter

Bilder på Manchesterterrier

Senaste recensionen för Manchesterterrier

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.