Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Rysk svart terrier Hundar

En härlig ung vuxen svart russian terrier som ligger snyggt med tassarna ihop. En vuxen vuxen svart rysk terrier som ligger ner med tungan utåt. En frisk svart rysk terriervalp som sitter mycket prydligt. En ung vuxen svart rysk terrier med en välskött päls Två vackra vuxna svarta russian terriers som är nöjda med varandra En svart russian terriers vackra, långa kropp och jättelika tassar En vuxen svart rysk terrier med en frisk, svart päls

Breed Rating (1 Reviews)

Utseende
Vänlighet
Tålighet
Garden

Historia


Den ryska svarta terriers utvecklades under sent 1940-tal/tidigt 1950-tal i Ryssland och användes som arbetshund, framför allt i militären. Det är inte en sann terrier, utan en korsning av massvis med olika raser, t.ex. airedale, rottweiler, schnauzer och newfoundland. Den moderna rasen är en sällskaps-, vakt- och arbetshund.

Beteende


Rysk svart terrier är en självsäker och otroligt intelligent hund som är väl anpassad för träning. De har avlats att arbeta och älskar att få olika uppgifter, men kan väldigt lätt bli uttråkad. En uttråkad hund kan bli väldigt destruktiv, så det är viktig att de får tillräckligt med fysisk och psykisk stimulans. De är väldigt kompetenta vakthundar och skäller inte om det inte finns goda anledningar. De är modiga och orädda (typiska terrieregenskaper) och litar inte på främlingar. Det är viktigt att tidigt socialisera dem så att de vänjer sig vid att folk kommer och hälsar på.

Inom familjen är de väldigt kärleksfulla och kan bli väldigt klängiga och följa efter dig överallt. De behöver sällskap, antingen i form av människa eller hund, och klarar inte av att lämnas ensamma under längre perioder. De är allmänt bra med respektfulla barn, men det är alltid viktigt att som förälder bara försiktig. Om det finns några matrester runt ett barns mun kommer det snabbt slickas bort av en rysk svart terrier.

Deras skägg kan bli något smutsiga och blöta, men det kommer inte hindra dem från att vilja pussa dig. De är kärleksfulla hundar som kommer vilja vara nära dig, helst i soffan eller sängen. Det är rekommenderat att tidigt börja träna dem; de svarar bra på regelbundet beröm. De tycker om lydnadsträning, agility och vakttävlingar, så de kan vara sätt att få dem att bli av med sin överskottsenergi.

Pälsen fäller inte mycket och måste bara trimmas då och då så länge du inte tänker ställa ut hunden. En kort päls behöver bara borstas regelbundet. Det är en frisk ras, men de kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi.

Temperament


Ryska svarta terriers är lugna och självsäkra hundar. De är beskyddande mot sin familj och kan vara misstänksam mot främlingar. De är stora och starka hundar med väldigt mjuka personligheter.

De kommer väl överens med de flesta hundar och husdjur, men kommer inte reagera så bra på att bo tillsammans med en dominant eller otränad hund.

Hälsoproblem


Ryska svarta terriers kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi och progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 14 år
 • Vikt: 50 - 60 kg
 • Höjd: 68 - 74 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Underull
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Arbetshund
 • Storlek: Jätte
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Rysk svart terrier

Black Russian Terrier Danik

Senaste recensionen för Rysk svart terrier (1 av 1)


4 stjärnor:

0

3 stjärnor:

0

2 stjärnor:

0

1 stjärna:

0

En gång svart rysk terrier, alltid svart rysk terrier - Astra,

Efter några andra hundraser jag haft tidigare, efter att ha läst allt på internet :) köpte jag en svart terrier. Jag hittade allt i denna ras, verkligen allt som jag saknade i mina tidigare hundar. Den svarta ryska terriern är den kompletta hunden, den ultimata hunden.