Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Siberian Husky Hundar

En stor och stark vuxen siberian husky som visar upp sin underbara fysik En vacker siberian husky-valp som vilar sina ben En mognande siberian husky-valp som ligger prydligt och väntar på uppmärksamhet. En härlig ung vuxen siberian husky som ligger prydligt och väntar på ett kommando En majestätisk vuxen siberian husky som sitter prydligt och väntar på uppmärksamhet. En vuxen siberian husky som visar upp sin underbara tjocka päls och sina stora, spetsiga öron. En siberian huskys vackra vita ansikte och tjocka svarta päls En närbild av en siberian huskys vackra stora öGon En närbild av en siberian huskys otroligt blå öGon och långa spetsiga öron En frisk vuxen siberian husky med en otroligt tjock, vit päls Två siberian huskies som väntar på nästa kommando med högt ställda öron

Historia


Siberian husky härstammar från nordöstra Asien, och tros ha utvecklats av Chukchi-folket. Rasen skapades med spetshundar och användes för att dra slädar för nomadfolk som levde runt Arktis. Smeknamnet husky tros vara en version av namnet 'eksy', som användes för att beskriva inuiter. Det är en av världens äldsta raser.

Beteende


Huskys är alerta, äventyrliga och lugna hundar. De kommer bra överens med barn, förmodligen för att de avlades för att skydda dem. De hanterar också främlingar bra och skäller sällan, men kan ibland yla. De är ganska envisa och träning måste vara bestämd men positiv för att få bäst resultat. Tio minuters träning om dagen hjälper till att hålla din hund under kontroll eftersom de tycker om att testa gränser och blir väldigt svåra att hantera om de inte är vältränade. De lär sig fort och tycker om att vara sin ägare till lags - de är arbetande hundar som behöver ett syfte. Eftersom de fötts upp som slädhundar älskar de att springa, och blir aldrig trötta; de kan springa i timmar och är alltid redo för mer. De kommer springa bort och är dåliga på att komma tillbaka, så de måste motioneras på en säker plats för att motverka att de rymmer. Att få dem att komma tillbaka är en av de svåraste sakerna med siberian huskys, så många ägare väljer att ha dem i ett långt koppel hela tiden. Eftersom de också fötts upp för att dra kan det vara svår att få dem att gå fint i koppel.

De är väldigt sociala hundar som älskar sällskap från andra hundar, speciellt inomhus. De kan ibland visa aggression mot främmande hundar, men om de vänjer sig från en tidigt ålder bör det inte vara några problem. De tycker om att leka och mår som bäst om de får vara med andra hundar eller ha vänner de kan leka med regelbundet. De måste få vara en del av en flock, men det kan betyda deras mänskliga familj. Huskys vill ha uppmärksamhet och kärlek från dig, och kommer älska att sitta i ditt knä och gosa. Om de lämnas ensamma för länge kan de bli väldigt destruktiva. De kräver relativt mycket motion, mer än de flesta andra hundar, men inte timme efter timme. Så länge de får gå ut och utforsta kommer de vara glada.

Det är en frisk ras som sällan visar några tecken på sjukdom. Ibland kan de drabbas av grå starr, men det är ovanligt. Höftdysplasi händer också med dessa större raser, men bara sällan med huskys. Den tjocka pälsen kräver lite arbete och måste borstas regelbundet för att motverka att håret hamnar över hela huset.

Temperament


Siberian huskys är atletiska och äventyrliga hundar. De kan springa hela dagen om de får chansen och kommer inte vara glada om de inte får tillräckligt med daglig motion. De är intelligenta och har mycket stolthet, så de svarar bäst på positiv träning och kan bli upprörda om de tycker att dina metoder är för hårda. De kommer bra överens med andra hundar och älskar att träffa nya människor, men var försiktig med att ha dem nära smådjur eftersom de lätt ses som byten.

Hälsoproblem


Siberian huskys kan drabbas av progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), grå starr, allergier, hjärtproblem och epilepsi.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 18 - 27 kg
 • Höjd: 51 - 59 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt - Underull
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Arbetshund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Siberian Husky

Husky som sitter på gräset och tuggar på en pinne på en solig dag
Huskies älskar snö
Husky i bil
Närbild av husky
Efter en 5 minuters borste!
Lottie!
Jag vet att du inte kommer att be mig flytta.
Slädskal
Arbetande huskies
Ung husky

Senaste recensionen för Siberian Husky


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.