Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Clumber spaniel Hundar

En vuxen clumber spaniel med en vackert mjuk, vit och brun päls. En vuxen clumber spaniel med en vackert mjuk, vit och brun päls. En clumber spaniel som sitter vackert och väntar på uppmärksamhet En vacker, ung clumber spaniel valp med en härligt mjuk päls En frisk vuxen clumber spaniel med lång och tjock päls En härlig clumber spaniel som njuter av lite motion utomhus En mamma clumber spaniel med sina tre vackra valpar

Historia


Clumber spanieln utvecklades först i England under sent 1700-tal, och är en av de äldsta spaniel-raserna. Rasen avlades förmodligen från alpinspaniel och bassett, men det exakta ursprunget är okänt. Man vet dock att ett koncentrerat avelsprogram startades i Clumber park i Nottinghamshire i England. Clumber spaniel är den tyngsta och mest satta spanieln och väldigt bra på att jaga och hämta byten genom tjock undervegetation. Det är en av de första raserna som visades upp på utställningar.

Beteende


Clumber spaniels är kärleksfulla hundar som är lätta att ha att göra med. I en familj är de lugna och älskar att sova, och kan till och med behöva lite uppmuntring när det är dags att gå ut och gå. De är inte direkt lata, men tycker om att vara inomhus och sova. De är väldigt försiktiga och kärleksfulla mot människor, barn och andra husdjur och bryr sig oftast inte så mycket om främlingar, så länge barn inte är inblandade och hunden känner att de på något sätt hotas. De är väldigt beskyddande mot sina familjemedlemmar, men skäller sällan. De är värdelösa vakthundar; de kommer förmodligen bara fortsätta sova.

När clumber spaniels kommer ut på promenad väcks jägaren i dem till liv. De älskar att vara ute och leka. De kan hämta saker du kastar åt dem i timmar, och kommer hitta saker att ge dig i present. Det kan dock ställa till problem eftersom de kan svälja saker de inte borde, vilket skapar blockeringar, så var försiktig. De är aktiva hundar, men kräver bara måttligt med motion. En lång promenad om dagen borde räcka för att hålla dem glada. De har otroligt bra luktsinne och kan på en sekund försvinna om de får upp ett spår, så det är viktigt att lära dem att komma tillbaka.

När det kommer till träningar lär sig clumber spaniels i genomsnittlig hastighet, trots sin intelligent. De tycker om att vara sina ägare till lags och är, precis som många andra spaniels, väldigt giriga, så matbaserad träning fungerar oftast bäst. Göm alla mat i köket eftersom de är kända för att kunna ta sig upp på diskbänkar på jakt efter godsaker. De kan vara väldigt envisa ibland, så se till att du ofta påminner dem om vem som bestämmer. Clumbers tycker om att vara omkring människor och andra hundar, och ogillar att lämnas ensamma. Som valpar kan de tugga oavbrutet, och är nyfikna och lekfulla. Det är viktigt att tidigt vänja dem vid andra, både hundar och människor.

Clumber spaniels dreglar, och fiser. De fäller också ganska mycket päls, så se till att borsta dem 2-3 gånger i veckan för att kontrollera mängden hår du får över huset. De främsta hälsoproblemen är diskbråck och ögonproblem.

Temperament


Clumber spaniels är snälla och kärleksfulla hundar som är lugna både utom- och inomhus. De kommer bra överens med barn och andra hundar, speciellt andra av samma ras. På grund av sin naturliga vänlighet är de inte bra vakthundar. De tycker om mycket motion, men kommer själv bestämma takten, vilken vanligtvis är ganska långsam och metodisk eftersom de vill utforska allt runt omkring dem.

Hälsoproblem


Clumber spaniels kan drabbas av höftdysplasi, entropion (inåtvänt ögonlock som kan irritera ögat) och diskbråck.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 9 - 12 år
 • Vikt: 25 - 39 kg
 • Höjd: 43 - 51 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Clumber spaniel

Senaste recensionen för Clumber spaniel


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.