Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Papillon Hundar

En fluffig papillon med en välvårdad päls En papillon som njuter av att vila på en bekväm säng En liten papillon som håller på att göra buskisar En uppmärksam liten papillon redo för att ha roligt En papillon som biter av mer än han kan tugga på en promenad En söt liten papillon med räviga öron En GorGeous papillon som njuter av höstskogen En härlig liten papillon med stora fluffiga öron En modig papillon med en härligt fluffig päls En smart och stilig papillon med tuftade öron

Historia


Papillonen härstammar från Frankrike och har funnits i hundratals år. Den klassas som en dvärgspaniel, och var mycket populär bland hovdamer. Målningar föreställande de små hundarna går tillbaka till 1200-talet. Papillon betyder 'fjäril' på franska, de fick namnet eftersom öronen ser ut som fjärilsvingar. Varje kull innehåller valpar med både uppstående och hängande (kallade phalene, vilket betyder nattmal) öron. Papillon är vanligare än phalene, men det börjar jämnas ut mer och mer. De föddes upp framför allt som sällskapshundar, och var små nog för eleganta damer att bära under armen.

Beteende


Papillonen är en aktiv, vänlig och entusiastisk ras som tycker om att vara runt människor och centrum för uppmärksamheten. De kommer bra överens med andra hundar, katter och barn, och verkar alltid ha någonting för sig. De kommer skälla när någon närmar sig huset, men är vanligtvis vänliga mot främlingar och på promenad. De är absolut sällskapshundar, men inga typiska knähundar. De kommer vilja ligga bredvid dig i soffan, men behöver sitt eget utrymme.

Papillons är lätta att träna och tycker om att lära sig. De lär sig snabbt tricks och tycker om att vara sina ägare till lags. Beröm, positiv förstärkning och lek kommer göra det lättare för er båda, men över lag bör det inte vara några problem eftersom de älskar att få hela din uppmärksamhet. Precis som med många små hundar kan de ibland glömma hur små de är, och kan ge sig på stora hundar. Det är därför bra att ta med dem till valpklasser så att de lär sig hur de ska bete sig runt andra hundar.

Papillons har relativt mycket energi, och måste göra sig av med den genom en promenad och en lekstund varje dag. De tycker om att utforska sina omgivningar men tenderar att inte gå för långt ifrån dig. De gör bra ifrån sig med lydnadsträning och agility, och de är bra sätt att trötta ut dem.

Den relativt långa pälsen kräver lite arbete, men det handlar oftast bara om regelbunden borstning för att få den att se fin ut. De behöver sällan badas och tenderar att inte lukta speciellt mycket 'hund'. Phalene-varianten med hängande öron kan behöva få pälsen runt öronen trimmad då och då för att motverka tovor.

Precis som många små hundar kan de drabbas av patellaluxation och progressiv retinal atrofi.

Temperament


Papillon är smarta och livliga hundar. Det är en av de lydigaste toy-raserna, och definitivt en av de mest intelligenta. De är lekfulla och har mycket energi, så kanske inte det bästa valet om du är ute efter en lugn knähund, men papillons är fantastiska husdjur. De är artiga mot främlingar och andra hundar, men det är viktigt att tidigt lära dem umgås med andra för att få en välfungerande vuxen hund.

Hälsoproblem


Papillons kan drabbas av progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), grå starr, andra ögonproblem, hjärtsjukdomar, patellaluxation (knäledsurvridning), matsmältningsproblem, koaguleringssjukdomar, allergier och medfödd dövhet.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 11 - 15 år
 • Vikt: 3,6 - 4,5 kg
 • Höjd: 20 - 28 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Höga

Bilder på Papillon

Senaste recensionen för Papillon


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.