Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Omlets husdjurshandböcker

Välkommen till Omlets husdjurshandböcker. Här kan du lära dig massvis med saker om alla sorters husdjur, från beteende och sjukdomar till mat och burar, och mycket mycket mer.

Ankhandbok

Ankhandbok

Dessa kvackande husdjur lägger lika många ägg som höns och har inbyggda oljekannor som håller dem vattentäta. Här finns massvis med information om hur du tar hand om andfåglar, samt massvis med fascinerande fakta. Visste du att hanankor (drakar) ruggar två gånger om året medan honankor bara ruggar en gång per år? Eller att ankor måste ha tillgång till vatten? Läs på om dessa underbara djur här.

Biodlingshandbok

Biodlingshandbok

Bin, med sina otroligt utvecklade sociala strukturer och absorberande beteenden är fantastiska varelser. Du kommer bli fascinerad! Denna handbok lär dig allt du behöver veta om bin, biodling och bikupor, och så mycket mer.

Gerbilhandbok

Gerbilhandbok

Läs om hur vi har Djingis Khan och en fransk präst att tacka för att vi har gerbiler som husdjur idag, samt allt om hur du köper, tar hand om och leker med dessa härliga små djur. Du behöver inte ens erövra Mongoliet!

Hamsterhandbok

Hamsterhandbok

Hamstrar är ett av världens mest populära husdjur. I vår handbok kan du lära dig allt om deras fantastiska historia och om hur du håller dina hamstrar friska och glada.

Hönshandbok

Hönshandbok

Detta är en fantastisk resurs fylld med massvis med råd, tips och information om höns! Du kan lära dig allt från hur du bäst tar hand om dina höns från dag till dag till artens ursprung, namnet på några kända tuppfäktare och hur du badar dina höns - utan att rufsa till fjädrarna! Vi hoppas du gillar den!

Hundhandbok

Hundhandbok

Omlets hundhandbok täcker allting du behöver veta om hur du tar hand om din hund. Använd den för att hitta den bästa hundrasen för dig, och lär dig hur du får hen att känna sig som en del av familjen. Det finns massvis att lära sig, från burträning till att ta bort fästingar, från att hitta rätt ras till att kontrollera skall.

Kaninhandbok

Kaninhandbok

Läs på om dessa pälsdjur och deras roliga upptåg. Du kan lära dig grunderna i att ta hand om ditt husdjur eller deras anatomi. Visste du att kanintänder kan växa 12 cm per år? Du kan läsa om detta och mycket mer i Omlets kaninhandbok.

Katthandbok

Katthandbok

Omlets katthandbok lär dig allt du behöver veta om katter. Du kan använda den för att hitta den perfekta kattrasen för dig och upptäcka precis vad det betyder att vara kattägare. Du får till och med lära dig varför katter är galna i kattmynta. Glöm heller inte att läsa om tamkattens historia så att du lär dig om deras spännande förfädrar.

Marsvinshandbok

Marsvinshandbok

Upptäck dessa fantastiskt gulliga små varelser. Eftersom de är så vänliga och lätta att ta hand om är de underbara husdjur för dina barn. Ta reda på var de kommer ifrån, hur många tår de har på framtassarna, varför det det inte är omöjligt att plocka upp ett marsvin i svansen och mycket, mycket mer.

Ruvningshandbok

Ruvningshandbok

Om du funderar på att föda upp höns och ruva ägg kommer den här guiden lära dig allt du behöver veta för att komma igång. Du kan läsa om naturlig ruvning (under en höna) och konstgjort ruvning med hjälp av en äggkläckningsmaskin.

Undulathandbok

Undulathandbok

Vår omfattande handbok lär dig allt du behöver veta om att ta hand om undulater - den mest populära husdjursfågeln i världen. Med information allt från att montera en bur och välja rätt mat till att träna dina fåglar och hålla dem glada och friska, är det både en fantastiskt introduktion till att ha undulater och en praktisk referensbok att komma tillbaka till när du har fåglar.