Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Amerikansk cocker spaniel Hundar

En söt amerikansk cockerspaniel med en slående svartvit päls En söt chokladbrun amerikansk cockerspaniel som flämtar med tungan i halsen A GorGeous amerikansk cocker spaniel med långa mjuka öron En härlig chokladbrun amerikansk cocker spaniel med bärnstensfärgade öGon En smart chokladbrun amerikansk cocker spaniel med fluffig päls

Historia


Cocker spaniels kom till USA under 1620-talet enligt historiska källor, ombord på Mayflower. Efter flera år av avel skapades 'The American Cocker Spaniel Club', och de skapade den ras vi känner idag. Rasen skapades för att jaga upp och hämta hem vildfåglar, och är väldigt olik den moderna engelska cocker spanieln. Deras lugna temperament gör dem till fantastiska husdjur.

Beteende


Amerikanska cocker spaniels är livliga och glada hundar som tycker om att vara runt människor och kommer bra överens med de flesta, både människor och hundar. De kan vara något blyga, så se till att tidigt socialisera dem och att de får uppleva olika situationer och se olika platser. De kan vara undergivna och ibland kissa på sig när de blir allt för exalterade, så det är bra att ta det ganska lugnt när du kommer hem. Säg hej till dem, men gör det inte till en stor grej. De tycker inte om att lämnas ensamma under längre perioder utan blir lätt destruktiva, så börja träna dem tidigt och öka gradvis tiden de är ensamma.

Amerikanska cocker spaniels är glada och uppspelta hundar som är relativt lätta att träna. De är intelligenta, men anledningen till att de gör bra ifrån sig är framför allt att de vill vara sin ägare till lags. Träning måste vara konsekvent, och beröm den främsta belöningen. Precis som andra spaniels är de giriga, så mat fungerar också bra. De är väldigt bra på att lyssna och läsa av dina önskningar. Svansen kommer vifta i stort sett hela tiden, och de älskar att göra dig glad och blir klappade på magen. På grund av detta gör de också bra ifrån sig i de flesta tävlingar och är fantastiska terapihundar.

De är energiska, och amerikanska cocker spaniels behöver massvis med motion. De kommer inte vara glada om de är fast i huset större delen av dagen eller bara får en kort promenad runt kvarteret. De behöver springa runt åtminstone en timme om dagen, men ge dem så mycket du kan, de kommer älska att utforska. De kommer oftast tillbaka när du ropar, eftersom de inte längre har någon vidare jaktinstinkt. Att leka lekar utomhus, som apport och kull håller dem både psykiskt och fysiskt stimulerade. Efter att ni varit ute kommer de vilja sova bredvid dig på soffan, eftersom de har ett stort behov av närhet.

Pälsen kan bli väldigt lång, och om du vill ställa ut din cocker måste pälsen hållas lång. Det kräver dock ganska mycket arbete, så de flesta väljer att klippa den kortare. Daglig borstning tar bort döda hårstrån, tovor och knutor, och de måste klippas ett par gånger om året. Håll koll på ögonen och rengör dem regelbundet för att minska risken för problem.

Med avel av amerikanska cocker spaniels kommer hälsoproblem. De drabbas ofta av patellaluxation, grå starr och körsbärsöga, samt progressiv retinal atrofi. Immunmedierad hemolytisk anemi (IMHA) kan också ses hos rasen.

Temperament


Amerikanska cocker spaniels är glada och lugna hundar. De är närmare en 'toy'-ras än den engelska motsvarigheten, men har fortfarande tillräckligt med kraft för en lång daglig promenad. Det är en kärleksfull och social ras som kommer bli väldigt fästa vid sina familjer, och kommer vara glada att träffa vem som helst. Vissa individer kan ibland bli problematiskt blyga, så se till att de tidigt socialiseras.

Hälsoproblem


Amerikanska cocker spaniels kan drabbas av ögon-, hud-, hjärt-, lever- och koaguleringssjukdomar, ortopediska problem, hypotyreos och epilepsi.

Amerikanska cocker spaniels är en raserna som löper störst risk att drabbas av ett flertal hälsoproblem (på grund av mycket inavel). Det är väldigt viktigt att undersöka stamtavlan hos en amerikansk cocker spaniel innan du funderar på att köpa en eftersom du annars kan behöva betala tiotusentals kronor i veterinärsavgifter.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 11 - 14 kg
 • Höjd: 35,5 - 39 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lång
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Amerikansk cocker spaniel

Senaste recensionen för Amerikansk cocker spaniel


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.