Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Canadian eskimo dog Hundar

Kanadensisk eskimåhund som travar genom Snow Närbild på sidoprofil av en kanadensisk eskimåhund Kanadensisk eskimåhund som springer lekfullt En kanadensisk eskimåhund som lekfullt interagerar med sin valp En stilig kanadensisk eskimåhund ute i vildmarken

Historia


Canadian eskimo dog (också känd som canadian inuit dog) har levt runt Arktis i över 4000 år, och tros ha fötts upp av Thule-folket för att användas som jakt- och slädhundar. Hundarna kunde känna hål i isen flera kilometer bort, och användes också för att jaga isbjörn. Rasen är nära besläktad med grönlandshund, de har i stort sett inga genetiska skillnader, så många menar att de är samma ras. Canadian eskimo dog är nu hotad av utrotning trots stora uppfödningsprogram under 1970-talet.

Beteende


Canadian eskimo dog, eller CED, är en otroligt intelligent och väldigt lojal hund. De är kärleksfulla mot de runt familjen och tycker om att vara nära och arbeta tillsammans med dig. De kommer bra överens med barn och andra hundar, framför allt om de vuxit upp tillsammans. De kan vara något avståndstagande mot främlingar till att börja med, men kommer acceptera dem när du visat att det är okej att de kommer in. De har stark jaktinstinkt som sitter kvar från tiden då de lämnades att ta hand om sig själva, och kommer ofta ses jaga efter katter och andra mindre djur. De skäller och ylar ofta, så det är viktigt att tidigt vänja dem av vid detta för att minska risken för att ni får problem med grannar.

CED är en arbetande hund som tycker om att ha någonting att göra. De arbetar bra både i grupp och ensamma, men måste ha någonting att göra. Många ägare har slädar på hjul som de låta hundarna dra. CEDs har otrolig uthållighet och kan springa mil efter mil. Träning måste hållas konsekvent och rättvis, med gott om beröm och belöningar kommer det gå snabbt att lära dem saker. De skapar ett starkt band till sina ägare och tycker inte om att rättas med hjälp av hårda ord, eftersom de då känner att de gjort dig besviken. Att lära dem gå fint i koppel tar tid och tålamod, de är trots allt framavlade för att dra, och det är det naturliga för dem.

Pälsen måste borstas en gång i veckan, och dagligen när de fäller. Pälsen producerar naturliga oljor som håller den fin, så se till att inte bada dem för ofta så att oljan försvinner.

CEDs drabbas sällan av sjukdomar. De tycker väldigt illa om varmt väder och kan få värmeslag förvånansvärt snabbt. De kommer ofta försöka hitta någonstans svalt att sova, och kommer gräva hål i trädgården för att kunna sova på den svala jorden.

Information om rasen


  • Status: Vanlig
  • Livslängd: 12 - 13 år
  • Vikt: 18 - 40 kg
  • Höjd: 51 - 69 cm
  • Ovanlig: Nej

Bilder på Canadian eskimo dog

Senaste recensionen för Canadian eskimo dog


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.