Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Pyreneisk mastiff Hundar

Pyrenéer-mastiff-lagd ner Pyrenean-mastiff-running Pyrenean-mastiff-valp Pyrenéer-mastiff-ansikte Pyrenean-mastiff-valpar

Historia


Den pyreneiska mastiffen är en stor hundras som härstammar från Aragonese-regionen av de spanska Pyrenéerna. De är besläktade med stora vakthundar, och erkändes först som ras under 1970-talet. Innan dess trodde man att de var samma ras som pyrenéerhunden. De togs tillbaka under 50-talet efter att i stort sett dött ut, men anses fortfarande vara ganska ovanliga.

Beteende


Pyreneiska mastiffer är kärleksfulla, lugna och lojala mot sina familjer, och väldigt försiktiga och bra med barn, andra hundar och husdjur i hemmet. De är naturligt misstänksamma mot främlingar och behöver socialiseras från en tidig ålder. De kommer varna dig när någon närmar sig huset, och håller ett öga på människor de inte känner, redo att gå emellan om de tror att du är hotad. De behöver lära känna människor och bör gå på valpkurser för att vänja sig vid att umgås både inom- och utomhus, och motverka möjliga problem med främlingar. De avlades för att vakta, och de gör det väldigt bra.

Träning måste hållas bestämd och konsekvent. De bör tidigt lära sig att gå fint, men de är inte kända för att dra i koppel och tenderar att lugnt promenera bredvid dig. De älskar ätbara belöningar och tenderar att stanna nära de som står dem nära. Träning kräver tålamod med denna ras, men de är kärleksfulla och vänliga hundar som bara vill vara nära människor. Pyreneiska mastiffer sover ganska mycket, men tycker inte om att lämnas ensamma för länge. De kan drabbas av separationsångest, så se till att du tidigt vänjer dem vid att vara själva under kortare perioder. De kan bli väldigt destruktiva om de blir uttråkade, så att avgränsa dem i huset rekommenderas.

För att vara en så pass stor hund kräver de inte så mycket daglig motion. Ett par korta promenader runt kvarteret är vanligtvis tillräckligt, men om de får chansen att komma ut och träffa andra hundar att leka med blir de väldigt glada. De kommer oftast tillbaka när du ropar. Alla hundar under ett års ålder måste motioneras med försiktighet eftersom deras växande ben inte klarar av för mycket rörelse.

Den långa pälsen måste borstas ofta för att motverka att huset fylls av hundhår. De är ganska renliga hundar, men mängden hår de producerar är chockerande. Ögonen och öronen måste tvättas ofta för att motverka infektioner. De tenderar att dregla mycket.

Entro- och ectropion kan drabba rasen, så håll koll på deras ögon. Magsäcksomvridning kan också ses, samt höftdysplasi. Pyreneiska mastiffer är stora hundar som äter mycket, men se till att hålla koll på hur mycket de får, eftersom fetma är vanligt. De är inga sprinters och sover gärna större delen av dagen, så regelbunden motion kombinerat med en kontrollerad kost är det bästa sättet att hålla dem friska.

Temperament


Pyreneiska mastiffer är försiktiga och beskyddande jättar. De älskar sina familjer men kan vara misstänksamma mot främlingar. Pyreneiska mastiffer älskar alla som är en del av familjen, även andra hundar, katter och barn. Barn i synnerhet verkar komma bra överens med rasen, och du kommer verkligen kunna se hur deras försiktiga natur kommer fram när de umgås med de små.

Hälsoproblem


Pyreneiska mastiffer kan drabbas av ögoninframmation, entropion (inåtrullat ögonlock), ectropion (utåtrullar ögonlock) och höftdysplasi.

Information om rasen


  • Status: Ovanlig
  • Livslängd: 11 - 13 år
  • Vikt: 82 - 100 kg
  • Höjd: 74 - 81 cm
  • Ovanlig: Nej

Bilder på Pyreneisk mastiff

Senaste recensionen för Pyreneisk mastiff


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.