Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Korea jindo Hundar

Koreanska jindo utanför Korean-jindo-friends Koreansk jindo-valp En närbild av en koreansk jindos otroligt tjocka bruna päls och spetsiga öron

Historia


Korea jindo kommer från ön Jindo i Sydkorea och liknar en japansk shiba. De avlades för att jaga små gnagare, men också större byten som hjort, och vaktade dessutom gårdar och större hus. Rasens exakta ursprung är okänt, men man tror att de korsavlades med mongoliska hundar när mongoliska styrkor invaderade Sydkorea under 1200-talet. De är väldigt ovanliga utanför Sydkorea, där regeringen gett dem speciellt skydd. Det finns väldigt få jindos i Sverige, men det är den vanligaste hundrasen i Sydkorea.

Beteende


Jindos är otroligt lojala mot sina ägare och blir fantastiska familjehundar eftersom de kommer väl överens med barn, andra hundar och husdjur, framför allt om de vuxit upp tillsammans. De har en förmåga att direkt veta vem som är vän och vem som är fiende och kan vara misstänksamma mot främlingar, men så fort du visar att det är okej kommer de acceptera de flesta. Tidig socialisering är jätteviktigt med denna ras eftersom de kan vara väldigt beskyddande över sitt revir, så se till att visa dem så många olika situationer, människor, hundar och platser som möjligt. Försök att se till att många hälsar på er medan de är valpar så att de vänjer sig vid att folk kommer och går. På grund av sin beskyddande natur blir de bra vakthundar.

Jindos är otroligt intelligenta men väldigt envisa hundar. De behöver bestämd och konsekvent träning, men lär sig snabbt. De tycker om att öva på saker, men kommer alltid försöka få sin vilja igenom. Det är därför viktigt att fortsätta träna jindos hela livet för att förstärka din roll som ledare. När de tränats kommer de vara otroligt lydiga och lojala. Deras jaktinkstinkt kan dock visa sig ibland, och de kan försvinna bort i jakt på sitt byte. Den koreanska armén använde jindos, vilket visar deras potential.

De måste aktiveras för att hållas fysiskt och psykiskt stimulerade, men om ni inte övat väldigt mycket på att komma tillbaka är det bäst att promenera i koppel eller på en säker plats. De älskar att utforska och kan gå i timmar, så ta med dem om du ska ut och vandra. Många jindos har en rädsla för rinnande vatten och kommer vägra att gå utomhus när det regnar. När de motionerats kommer de glatt ligga vid dina fötter och stirra kärleksfullt på dig, eller gosa i soffan. De är väldigt renliga hundar som alltid tar hand om sin egen päls.

Dubbelullen fäller kraftigt två gånger om året, så det är bäst att borsta pälsen varje dag för att få bort döda hårstrån. Det går att bada dem även om de oftast tycker väldigt illa om det. Det är bästa att tidigt vänja dem vid vatten, så att potentiella bad inte blir en allt för otrevlig upplevelse.

Jindos är friska hundar med få ärftliga problem, även om hypotyreos kan ses ibland.

Temperament


Koreanska jindos är självständiga och bestämda hundar. De älskar att utforska, så det är viktigt att de hålls på säkra områden eller i koppel, så att de inte springer bort . De är beskyddande och kärleksfulla mot sin familj, vilket gör dem till perfekta vakthundar. Utan tidig socialisering kan de dock bli väldigt aggressiva mot andra hundar och gäster. Träning är också viktigt för att få en välfungerande vuxen hund.

Hälsoproblem


Jindos kan drabbas av patellaluxation (knäledsurvridning), allergier, grå starr och hypotyreos.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 -13 år
 • Vikt: 16 - 27 kg
 • Höjd: 46 - 51 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Sällskapshund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Korea jindo

Senaste recensionen för Korea jindo


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.