Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Eurasier Hundar

En vuxen eurasier med en underbar tjock päls och buskig svans. En närbild av en En ung eurasier som står upp och väntar på uppmärksamhet från sin ägare. En eurasier med en härlig tjock och mjuk päls som ligger ner i gräset. En närbild av en eurasiers otroligt tjocka, mjuka päls och vargliknande öGon. En frisk vuxen eurasier som böjde sig över den Snow En ung eurasiers underbara tjocka päls och spetsiga öron En vuxen eurasier som står högt och visar upp sin vackra buskiga svans.

Historia


Eurasiern härstammar från Tyskland och uppkom först 1960, så det är en väldigt ny hundras. Julius Wipfel korsade chowchows med vargspets och senare samojed för att skapa den ras vi har idag. Det finns bara ungefär 9000 eurasier i världen, men de börjar bli betydligt vanligare som husdjur.

Beteende


Euroasiern föddes upp som sällskapshund och tycker om att vara med människor så mycket som möjligt. De hatar att lämnas ensamma, även med träning, och kan bli både deprimerade och destruktiva, så de passar bäst för en familj där någon är hemma större delen av dagen. De flesta fungerar bra med barn och andra hundar och katter i hemmet om de vuxit upp tillsammans. De är avståndstagande mot främlingar, men väldigt sällan aggressiva eller blyga. Att vänja hundar vid att folk kommer och hälsar på är viktigt för alla raser, men ännu mer för eurasier. De är alerta och kommer skälla när någon närmar sig ytterdörren, så de är bra vakthundar. I andra fall är de dock relativt tysta hundar.

Deras hängivenhet till familjen och sannolikheten för separationsångest kan ställa till problem när det t.ex. handlar om semestrar. De kommer må väldigt dåligt på ett hundhotell och inte tycka om att bo med någon annan - deras behov av att vara nära familjen är stark.

Eurasier är välbalanserade och lugna runt människor de känner och väldigt kärleksfulla mot sin familj. Träning måste hållas snäll och lugn med positiv förstärkning och lekar för att få ut så mycket som möjligt från den. De är väldigt känsliga för hårda ord och handlingar, och kommer dra sig undan om de känner att du är för hård. Massvis med beröm, kärlek och ätbara belöningar hjälper! Eurasier är bra på agility och vissa används som terapihundar, vilket bevisar deras kärlek för mänsklig interaktion.

Eurasier behöver en lång promenad om dagen, helst på en säker plats där de kan springa fritt. De tycker om att springa, fånga frisbees och bollar och allmänt vara utomhus med sin familj. De kommer oftast tillbaka när du ropar eftersom de inte tycker om att vara för långt ifrån sin ägare. De är vänliga mot andra hundar de träffar om de socialiserats från en tidig ålder. Det kan vara svårt att få dem att gå lugnt vid din sida i koppel, så tidig träning är viktigt. De är lekfulla och energiska, och du kommer ha svårt att trötta ut en eurasier, så se till att de får gott om motion.

Pälsen måste tas hand om regelbundet för att hålla den fin, men de är ganska renliga hundar som sällan behöver badas.

Det är en frisk ras som sällan drabbas av skador eller sjukdomar. Höftdysplasi, patellaluxation och ögonlocksproblem kan dock ibland ses.

Temperament


Eurasier är lugna och sällskapliga hundar och blir fantastiska husdjur. De är kärleksfulla, lojala och kommer skapa starka band till sin familj. De är alerta runt hemmet och kommer snabbt låta dig veta om någon närmar sig, men är sociala hundar (speciellt som unga) som är vänliga mot alla de möter. De är viktigt att dessa intelligenta hundar får regelbunden träning så att du kan bekräfta att det är du som bestämmer, och så att de hålls mentalt stimulerade.

Hälsoproblem


Eurasier kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, patellaluxation, ögonsjukdomar och problem med sköldkörteln.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 14 år
 • Vikt: 18 - 32 kg
 • Höjd: 48 - 66 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Sällskapshund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Eurasier

Taiya
Eurasier hund
Hund i filt i soffan
Hundpassning
Britten

Senaste recensionen för Eurasier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.