Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Field spaniel Hundar

Field-spaniel-white-background Field-spaniel-running En GorGeous field spaniel med bedårande öGon En söt spaniel som tänker hundtankar Field-spaniel-utanför

Historia


Den första field spanieln uppkom i England runt 1850. Stora cocker spaniel-valpar valdes ut och användes som arbetshundar ute på fälten. De användes för att hämta byten och få upp fåglar i luften. Senare föddes de upp främst för utställningar och under åren adderades gener från sussex-, springer- och water spaniels för att få tillbaka rasen. Intresset för field spaniels minskade sakta men säkert, och de är nu relativt ovanliga.

Beteende


Field spaniel är en kärleksfull, hängiven och livlig ras som vill få så mycket uppmärksamhet som möjligt från folk runt omkring. De är bra husdjur som kommer väl överens med barn, andra hundar och husdjur så länge de får vänja sig från en tidig ålder. De kan till att börja med vara ganska blyga mot främlingar, så det är viktigt att när hunden är valp introducera hen för så många människor som möjligt. De är lätta att ha att göra med och kräver inte allt för mycket från dig. De är typiska spaniels på så sätt att de kommer älska att komma ut på promenad. Efteråt finns det fick ingenting de tycker bättre om än att sova vid dina fötter (eller i din säng).

Träning måste börja tidigt, de är relativt intelligenta och tycker om både att lära sig och att vara dig till lags. Beröm och godisbitar är bra hjälpmedel vid träning. De är känsliga för humör och kommer inte tycka om hårda ord. Beröm är mycket mer motiverande för field spaniels, och de älskar att lära sig genom lek. De gör det mesta för mat, men det är viktigt att begränsa hur mycket de äter för att motverka fetma - försök att hitta en bra balans mellan beröm och belöning.

Fieldspaniels kräver ganska mycket motion, och bör promeneras åtminstone en timme om dagen, tillsammans med en lekstund. Spårträning fungerar bra och håller dem både psykiskt aktiva och tröttar ut dem.

De kommer oftast tillbaka när du ropar eftersom de inte tycker om att gå för långt ifrån dig och är vanligtvis inte är lika uppspelta som andra spaniels när ni är ute, men de tycker om att hålla sig aktiva. En uttråkad spaniel kan leda till problem, så se till att de får åtminstone en längre promenad om dagen. De föddes länge upp som utställningshundar, men tycker om att ha ett jobb att göra, även om det bara är att hämta en boll och ta med den tillbaka till dig.

Pälsen måste borstas en gång om dagen för att få bort döda hårstrån och tovor, men de är ganska renliga hundar som inte behöver badas så ofta. Med det sagt kommer vissa individer utveckla en stark kärlek till leriga pölar.

Som tidigt nämnt kan de vara väldigt giriga, så se till att hålla koll på vad de äter och se till att ingen mat ligger framme i huset. Progressiv retinal atrofi, tillsammans med grå starr och glaukom är också vanligare hos rasen.

Temperament


Field spaniels är aktiva hundar som är lätta att ha att göra med. De är bra familjehundar som kommer skapa starka band till sina familjemedlemmar. De kommer bra överens med andra husdjur (speciellt om de vuxit upp tillsammans), och tidig socialisering hjälper dem lära sig umgås med andra. De är väldigt sociala hundar som hatar att lämnas ensamma utan mänsklig kontakt.

Hälsoproblem


Field spaniels kan drabbas av höftdysplasi, öroninfektioner och ögonsjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 12 år
 • Vikt: 16 - 20 kg
 • Höjd: 43 - 46 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Underull
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Field spaniel

Engelsk Springer Spaniel valp

Senaste recensionen för Field spaniel


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.