Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Grand danois Hundar

En hundvalp med vackra stora fötter och slappa öron. En vacker kolgrå grand danois med en snygg, kort päls En sträng, kolgrå grand danois som sitter prydligt. En vacker dogge som står högt och visar upp sin otroligt långa, långa och muskulösa kropp. En vacker liten dansk hundvalp som vilar i gräset En närbild av en grand danois vackra, tjocka, svarta päls En närbild av en fläckig doggs vackra maskulina ansikte. En frisk, ung doggevalp med underbara stora tassar En frisk vuxen grand danois som visar upp sin otroligt långa kropp och sina enorma tassar. En ung vuxen grand danois som tålmodigt väntar på sin ägare i gräset.

Historia


Grand danois härstammar från Tyskland där rasen användes vid vildsvinsjakt. Dessa kraftfulla hundar kunde jaga och ta ner de aggressiva svinen, och var populära bland landägande aristokrater. Britterna kallade dem först för 'tyska svinhundar', och varför fransmännen kallade dem för 'grand danois' (stor dansk) är oklart, eftersom de inte har någon koppling till Danmark. I Tyskland kallas de fortfarande för 'Deutsche Dogge' eller 'tysk mastiff'.

Beteende


Grand danois är en av de största hundraserna, och innehar rekordet för högs mankhöjd för en hund, 112 cm (2014). De är stolta hundar som är vänliga och pålitliga, och älskar mänsklig kontakt. De är stora mjukisar och glömmer ofta hur stora de är; de kommer vilja klättra upp i ditt knä och gosa ner sig för en tupplur, även om de egentligen behöver en helt egen soffa. De kallas ofta för försiktiga jättar och passar in i de flesta familjer eftersom de är snälla och kärleksfulla hundar. De är bra med barn, men glömmer som sagt ibland hur stora de är och kan av misstag putta omkull ett litet barn. Deras höjd gör att de kan komma åt diskbänkar, så allting de kan äta måste plockas undan. De svarar bra på träning och medverkar ofta i tävlingar. De är fridfulla och lugna inomhus, men kräver ganska mycket plats.

För att vara en så pass stor hund kräver grand danois-hundar ganska lite motion. Deras stora kroppshydda gör att de smälter mat väldigt sakta, vilket gör att de har ganska lite energi över. En lugn promenad är tillräckligt för denna ras så länge du har tid över att tillbringa med dem, det är vad de älskar allra mest. Eftersom grand danois-valpar växer väldigt snabbt är det viktigt att begränsa promenader så att de inte får problem med sina ben och leder. De kan drabbas av magomvridning, och det är viktigt att behandla så fort du märker symptom. Grand danois har väldigt kort päls, så de kräver väldigt lite pälsvård.

Temperament


Grand danois är lugna och kärleksfulla. De är lätta att ha att göra med och kommer för det mesta överens med andra hundar och husdjur. Deras storlek gör att de ibland inte har kontroll på sin styrka, och de kan vara ganska klumpiga.

De vill alltid vara i centrum i familjen, och det kan vara svårt att få din grand danois bort från soffan där hen vill gosa med dig. Dessa jättar knyter starkt an till familjen, och vissa hundar kan bli fantastiska vakthundar.

Hälsoproblem


Grand danois kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, magomvridning, hjärtproblem och bencancer.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 6 - 8 år
 • Vikt: 45 - 91 kg
 • Höjd: De flesta är över 80 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Vakthund
 • Storlek: Jätte
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Grand danois

Mina barn!
River, 9 månader gammal harlequin great dane valp
Hund på stranden
Stor dane nåd med sin lillasyster

Senaste recensionen för Grand danois


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.