Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Samojed Hundar

En vacker, ung samojed som står högt och vill ha uppmärksamhet. En samojeds underbara, Snow vita päls och mörka öGon En samoyedvalp som vilar på Golvet En frisk samojed med en vacker, tjock vit päls En härlig liten samojed som ligger ner och väntar på ett kommando från sin ägare. En samojeds vackra vita päls och tjocka, buskiga svans. En samojeds underbara, spetsiga öron En samojed med stora tassar och en vacker, buskig svans En vacker, ung samoyed med en otroligt mjuk, tjock, vit päls En närbild av samojeds otroligt spetsiga nos och tjocka, mjuka päls. En frisk samojed med en underbar buskig svans och en tjock, vit päls. Två samojeder som njuter av varandras sällskap utomhus Två vuxna samojeder som njuter av lite motion utomhus tillsammans

Historia


Samojedhunden härstammar från Sibirien och användes av samojeder för att valla renar, jaga och dra kälkar över tundran. Hundarna levde väldigt nära sina ägare och skyddade dem från rovdjur och sov med familjen för att hålla värmen i det kalla klimatet. Under sent 1800-tal/tidigt 1900-tal användes rasen under polarexpeditioner och blev då känd utanför Sibirien. De tillhör spetshundsfamiljen.

Beteende


Samojeder är snälla och intelligenta hundar som passar bra i familjer eftersom de kräver nära mänsklig kontakt. De kommer bra överens med barn men kan ibland bli lite för studsiga för väldigt små barn, och deras storlek gör att de lätt puttar omkull barnen utan att märka det själva. De skäller när främlingar kommer till dörren, men är oftast vänliga så fort någon kommer in. Om de växer upp med katter och andra hundar bör det inte vara några problem, men smådjur tar fram deras jaktinstinkt. Eftersom de är så alerta är de bra vakthundar, men tycker inte om att lämnas ensamma under längre perioder eftersom de föredrar att vara kring människor. Om de blir uttråkade kan de lätt utveckla destruktiva beteenden.

De växer snabbt och måste som valpar begränsas till mindre aktiva/ansträngande aktiviteter för att motverka att lederna utvecklas på fel sätt. Samojeder är fullvuxna vid ungefär två års ålder när alla ben formats, och först då kan de ägna sig åt agility eller att dra slädar. De är självständiga tänkare som behöver ett jobb att utföra för att vara glada. Agility, spårning och släddragning utmanar rasen och håller dem mentalt stimulerade. Samojeder kan vara ganska svåra att träna eftersom de lätt tröttnar på repetitiva kommandon; de föredrar att ta reda på saker själva. Att gå i koppel är aldrig lätt för raser som avlats för att dra, och ännu svårare för samojeder. Att träna dem tar massvis med tid och tålamod.

De verkar ha ett sjätte sinne när det kommer till människor och kommer komma för att ge dig en kram när de tror att du behöver det. De är väldigt insiktsfulla och känner av sinnesstämningar. Samojeder behöver ganska mycket motion varje dag. De tycker om att springa, men låt dem bara göra det på en säker plats eftersom jaktinstinkten kan vara stark. De kan vara väldigt högljudda och skäller och ylar ofta, så ha det i omtanke om du har grannar som bor vägg i vägg. En lång promenad om dagen kommer vanligtvis vara tillräckligt för att hålla dem mentalt stimulerade, men de tycker inte om värme, så se till att promenera med dem tidiga mornar eller kvällar. När det är varmt ute kommer de försöka hitta någonstans svalt att vila på, vilket kan innebära att de gräver ett stort hål i trädgården att ligga i.

Den vita pälsen kräver mycket arbete för att hållas fin. Den måste borstas varje eller varannan dag, men det brukar räcka för att motverka tovor. Samojeder kan drabbas av höftdysplasi och magomvridning, men är annars väldigt friska hundar.

Temperament


Samojedhundar är snälla och pålitliga hundar. De är sociala och tycker om att träffa nya människor och andra hundar. De är lugna inomhus men tycker om att lekfullt jaga runt när de får chansen.

Hälsoproblem


Samojeder kan drabbas av höftdysplasi, magomvridning, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), grå starr, glaukom, andra ögonsjukdomar, epilepsi, njursjukdomar och hjärtproblem.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 13 år
 • Vikt: 23 - 30 kg
 • Höjd: 48 - 59 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Vallhund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Samojed

Vasily älskar Panera! De älskar honom också ... ute!

Senaste recensionen för Samojed


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.