Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Glen of Imaal-terrier Hundar

Glen-of-imaal-terrier-white-background Glen-of-imaal-terrier-outside Glen-of-imaal-terrier-puppy

Historia


Glen of Imaal-terriern härstammar från Wicklow på Irland. Det tros att legosoldater som kom till Irland under sent 1500-tal tog med sig hundar som korsades med den lokala terriern för att skapa rasen. De användes framför allt för att fånga skadedjur som rävar, grävlingar och råttor, och skällde sällan, vilket gjorde dem till perfekta jägare i gryt och hålor. De kallas ibland för glens eller glennies och ibland för wicklowterrier. Rasen dog nästan helt ut tills uppfödning började igen på 1900-talet. Det är fortfarande en ganska ovanlig ras.

Beteende


Glen of Imaal-terrier är en aktiv, snäll och kärleksfull hund som är mycket lugnare än de flesta andra terriers. De är toleranta och vänliga runt barn och är en perfekt familjehund. Det är en energisk och envis hund som dock älskar att gosa med dig och sova bort eftermiddagen. De kräver inte konstant uppmärksamhet, men är som gladast när de får vara med dig. De är generellt sett bra med främlingar och hundar om de vant sig från tidig ålder, och skäller bara om de absolut måste. Det är ett djupt skall som låter mer som någonting från en mycket större hund. De kan vara lekfulla och energiska, men kommer inte starta bråk. Med det sagt kommer de heller inte ge upp, en väldigt typiskt terrieregenskap. De är bra vakthundar.

Precis som andra terriers är glennies ganska självständiga och kan vara otroligt envisa. De kräver en handfast lärare som kan hålla koll på dem. De lär sig dock fort och är intelligenta hundar som tycker om att vara dig till lags - när de passar dem vill säga. Glennies behöver ganska mycket motion, men en längre promenad om dagen är vanligtvis tillräckligt för att hålla dem glada. Det är viktigt att de tidigt lär sig att komma när du ropar eftersom de har stark jaktdrift och lätt kan försvinna bort. De är otroligt bra på att gräva, så det kan vara bra att ge dem en sandlåda i trädgården så att du får ha kvar dina rabatter. De är nyfikna och lekfulla och verkar kunna underhålla sig själva, men älskar också att leka, speciellt med barn.

Glen of Imaal-terriers har en tjock päls som måste trimmas ett par gånger om året och borstas ett par gånger i veckan. De kan drabbas av progressiv retinal atrofi, en sjukdom som bryter ner näthinnan. De kan testas för detta, och det bör göras regelbundet. Bortsett från det är de väldigt friska och långlivade hundar.

Temperament


Glen of Imaal-terriers är modiga och nyfikna hundar. De föddes upp för att jaga grävlingar, och är inte rädda för någonting. De är söta familjhundar som tycker om barn och kommer ge sig hän till familjen.

Deras starka jaktinstinkt betyder att de inte går att lita på kring små djur som hamstrar och kaniner, och bör bara bo med katter som kan visa sin dominans över hunden.

Hälsoproblem


Glen of Imaal-terriers kan drabbas av höftdysplasi och progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 14 år
 • Vikt: 14 - 18 kg
 • Höjd: 31 - 33 cm
 • Ovanlig: Ja
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Glen of Imaal-terrier

Senaste recensionen för Glen of Imaal-terrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.