Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Shar pei Hundar

En ung chinese shar pei valp med många djupa rynkor En vuxen kinesisk shar pei som ligger mycket bekvämt. En ung och skrynklig kinesisk shar pei-valp som visar upp sin mjuka päls En vuxen mörkpälsad chinese shar pei som sitter stark Två vackra unga kinesiska shar peis som njuter av varandras sällskap En kinesisk shar pei med ett vackert, rynkigt ansikte och en buskig svans. En vacker, liten kinesisk shar pei valp med rynkig päls En frisk, manlig chinese shar pei som visar upp sin vackra, starka kropp En vuxen chinese shar pei som sitter snyggt utomhus En prisbelönt stamtavla kinesisk shar pei

Historia


De kinesiska shar pei-hundarna härstammar från Guandong-regionen i Kina, men deras exakta historia är oklar. Rasen fanns troligtvis redan år 200 f.Kr. Det tros att den härstammar från chow chow, men den enda verkliga länken är den ovanliga blåsvarta tungan. De användes först som lantbrukshundar för att valla, vakta och ge sällskap.

Beteende


Shar peis är självsäkra, lugna och hängivna sina familjer. De är viktigt att de tidigt får umgås med andra hundar och främlingar för att minska risken för problem senare i livet. De kommer oftast överens med andra husdjur, men kan ibland bli aggressiva mot andra hundar. Shar peis knyter snabbt an till människor och kräver regelbunden interaktion och uppmärksamhet från sin familj. De tycker om barn och är relativt toleranta. De är lätta att rumsrensträna och kommer redan vid 8-10 veckors ålder 'be' om att få gå ut och kissa. De kan vara väldigt envisa men svarar bra på rättvis och kärleksfull träning. Om du skriker är det troligt att de kommer ignorera dig.

Shar peis avlades till att börja med för att vakta palats, och de är bra vakthundar. Det kan dock göra att de blir något överbeskyddande över hemmet. De skäller sällan, så om du hör skall är det något som är fel. Än en gång är det väldigt viktigt att de tidigt får vänja sig vid främlingar och andra hundar, bjud in så många du kan under den första tiden. De måste lära sig att det är okej att det kommer andra människor till ert hus. Inom familjen är de otroligt hängivna och kärleksfulla. De kommer alltid vilja vara nära dig och tycker inte om att lämnas ensamma. Shar peis kräver ganska mycket motion, men kan få värmeslag om det blir för varmt.

Den rastypiska rynkiga huden gör att de lätt drabbas av hudsjukdomar, samt entropoin, då ögonlocken vänds inåt. Om det inte behandlas kan det leda till att hunden blir blind. De extrema rynkorna man ser hos valpar blir mindre allt eftersom hunden blir äldre och växer. Shar-Pei Autoinflammatory Disease (SPAID) är en sjukdom som kan leda till flera olika problem, och i slutändan till döden. Den korta, sträva pälsen kräver endast minimalt med arbete.

Temperament


Kinesiska shar peis är envisa och beskyddande. Det är viktigt att de konstant tränas så att de respekterar dig som ägare. De kommer bli väldigt hängivna sin familj och kan bli aggressiva mot främlingar och andra hundar som inkräktar på deras revir. Detta beteende måste tidigt avvänjas.

Shar peis har stark jaktinstinkt och föredrar att vara dominant, så de kommer inte alltid överens med andra hundar, och kommer jaga efter katter om de inte tidigt lär sig att inte göra det.

Hälsoproblem


Shar peis kan drabbas av entropion (inåtvänt ögonlock som irriterar ögat), höftdysplasi, öronproblem, hudproblem (rynkorna måste regelbundet rengöras), allergier och patellaluxation (knäledsurvridning).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 9 - 10 år
 • Vikt: 25 - 29 kg
 • Höjd: 46 - 56 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Sällskapshund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Shar pei

Söt
Käftar

Senaste recensionen för Shar pei


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.