Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Welsh corgi cardigan Hundar

En frisk vuxen cardigan welsh corgi som visar upp sin vackra, långa kropp. En cardigan welsh corgi som visar upp sina typiskt stora öron En vacker, liten cardigan welsh corgi valp, som sitter väldigt snyggt. En närbild av cardigan welsh corgis underbara, stora öron En vuxen cardigan welsh corgi med en vacker brun och vit päls. En cardigan welsh corgi på en afghan stämpel En cardigan welsh corgis vackra, tjocka, ljusbruna och vita päls. En vacker, liten cardigan welsh corgi-valp med en mjuk, tjock päls En svartvit cardigan welsh corgi som visar upp sin vackra, långa kropp. En svart och vit vuxen cardigan welsh corgi, som njuter av lite motion. En närbild av en cardigan welsh corgis vackra, stora öron En frisk, brun och vit cardigan welsh corgi som står högt i gräset En frisk vuxen cardigan welsh corgi som njuter av Snow En underbar brun och vit cardigan welsh corgi som leker utomhus

Historia


Welsh corgi cardigan togs till Europa för århundraden sedan, men dess exakta ursprung är fortfarande okänt. Rasen användes främst som en gårdshund för att valla kreatur. Eftersom den är så kort kunde den undvika att bli sparkad av kor och får. När åkrarna senare delades upp och inhägnades behövdes corgin inte längre. Rasen dog nästan ut, men räddades lyckligtvis, och är nu en väldigt populär husdjursras. Den är känd som 'en stor hund i ett litet paket'.

Beteende


Welsh corgi cardigan är en rolig och aktiv liten hund med stor personlighet. Det är en väldigt lojal och hängiven hund som passar bra i en familj. De är också bra vakthundar eftersom de är alerta och kommer varna dig så fort någon närmar sig. De måste dock få umgås med mycket hundar och människor från en tidig ålder för att se till att de inte börjar valla dem.

För att vara en så pass liten hund kräver de mycket motion. De kan springa kilometer efter kilometer och har en otrolig uthållighet. Många corgi cardigans tävlar i agility, flyball eller vallningstävlingar eftersom de älskar att jobba och vara sina ägare till lags. Eftersom de är otroligt intelligenta behöver de också mycket psykisk stimulans, annars kan de bli väldigt destruktiva i hemmet.

Welsh corgi cardigan-hundar lär sig fort, så det bör vara ganska lätt att träna dem. De tröttnar aldrig på att leka och springa runt, och älskar långa promenader. De är väldigt lydiga, vilket gör dem till perfekta hundar för folk som tycker om att vandra. De är tuffa och drabbas sällan av sjukdomar, även om man som ägare måste hålla utkik efter höftdysplasi. Corgis har visserligen kort päls, men de fäller ganska mycket. Att snabbt borsta igenom pälsen en gång om dagen gör att du slipper hitta hår över hela huset.

Temperament


Welsh corgi cardigan är glada och hängivna hundar. De älskar sina familjer och vill tillbringa så mycket tid som möjligt tillsammans med dem. Eftersom de är vallhundar kommer du ibland se att de puttar och är ganska högljudda, men de är fantastiska husdjur.

De flesta hanterar andra husdjur bra, men de kan vara något tveksamma mot främmande hundar och katter. Håll ett öga på dem när de tillbringar tid med andra hundar eftersom de ibland kan bli något aggressiva.

Hälsoproblem


De kan drabbas av höftdysplasi, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet) och ryggproblem (kan förvärras om hunden är överviktig).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 11 - 15 år
 • Vikt: 11 - 17 kg
 • Höjd: 26-32 cm
 • Ovanlig: Ja
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Vallhund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Welsh corgi cardigan

Corgi valpar

Senaste recensionen för Welsh corgi cardigan


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.