Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Kerry blue terrier Hundar

En vuxen kerry blue terrier som visar upp sitt vackra, långa skägg och sina fransar. En kerry blue terrier med en vackert skött och stramt lockig päls. En härlig kerry blue terrier som sitter prydligt och väntar på uppmärksamhet En sida på den lockiga kerry blue terriern med ett vackert svart skägg och fransar. En ung kerry blue terrier som pustar efter nödvändig motion En kerry blue terrier som visar upp sin vackra tjocka, ulliga päls En frisk vuxen kerry blue terrier som sitter i det långa gräset En underbar liten, svart kerry blue terrier valp som sitter i en korg En otroligt välvårdad kerry blue terrier med ett underbart långt, svart skägg Två mörkpälsade kerry blue terrier som ligger prydligt i gräset

Historia


Kerry blue terriern härstammar från grevskapet Kerry på Irland, där den användes som arbetshund för att jaga skadedjur, fåglar och kaniner, samt vakta gården och valla får och boskap. Rasens exakta ursprung är okänt, men den korsades med softcoated wheaten terrier, bedlington och möjligtvis portugisisk vattenhund. Det är en väldigt populär hundras för lantbrukare på Irland, och var den första rasen som erkändes av Irish Kennel Club.

Varianter


Kerry blue är en typisk terrier. De tycker om att gräva och jaga, och har en väldigt självständig personlighet. De är tuffa hundar som tolererar hårda lekar och puttar från barn, vanligtvis kommer de väl överens. De kan vara beskyddande över sina familjer, men visar väldigt sällan aggression mot människor. Om de vänjer sig tidigt är de oftast väldigt välkomnande mot främlingar och besökare. Kerry blues är bra vakthundar eftersom de tycker om att skälla, gärna och ofta. En av de första sakerna de bör lära sig är 'tyst'.

Det är en människoälskande ras som kräver mycket interaktion. De tycker om att vara en del av familjeaktiviteter och tycker inte om att lämnas ensamma under längre stunder. Deras intelligens blandat med att bli uttråkade kan leda till väldigt destruktivt beteende. Kerry blues är lojala, kärleksfulla och hängivna hundar, men har väldigt stark vilja och är otroligt envisa. De kommer snabbt försöka hitta ett sätt att få som de vill, och kräver en bestämd ägare. De är smarta, men det kan ta lång tid att träna dem. Börja med valpkurser och fortsätt även när hunden är äldre för att få bäst resultat. Träning måste fortsätta hela livet, eftersom de kommer försöka testa gränserna. De tycker om att vara dig till lags, så om ni har roligt kommer de lära sig utan problem. De tycker dock inte om hårda ord eller rättningar.

Kerry blues är välkända för att vara aggressiva mot andra hundar, så se till att de tidigt får umgås mycket med andra hundar. Med det sagt kan hanar, även om de kastreras, vara lustiga kring andra hundar, och kommer inte ge upp om de blir utmanade.

De är friska och aktiva hundar som behöver gott om regelbunden träning. En snabb promenad runt huset är inte tillräckligt för dem, de behöver längre promenader och möjlighet att göra sig av med fysisk och psykisk energi. De har stark jaktinstinkt och kommer jaga kaniner, ekorrar och grannens katt. Att låta dem springa på ett inhägnat område är bäst, men om det inte går krävs en lång promenad i koppel. De är otroligt bra på agility- och lydnadsträning, och det hjälper till att hålla deras psykiska hälsa på topp.

Den mjuka tjocka pälsen kräver ganska mycket arbete. De ses som en ras som inte fäller, men pälsen måste borstas varje eller varannan dag för att hållas fin. Den behöver också tvättas och trimmas var sjätte till åttonde vecka. Precis som de flesta terrier är kerry blues tuffa och friska hundar. De kan dock drabbas av höftdysplasi, grå starr och entropion (inåtvänt ögonlock som irriterar ögat).

Temperament


Kerry blue terrier är äventyrliga, känsliga och intelligenta hundar. De älskar att springa runt och utforska sina omgivningar när de får komma ut, och när ni kommer hem kan inte förvänta dig något annat än att de vill vara i centrum.

De kommer inte jättebra överens med andra husdjur och är vanligtvis misstänksamma mot främlingar, så kerry blue terriers behöver bestämd med rättvis träning för att visa vem som bestämmer.

Hälsoproblem


Kerry blue terriers kan drabbas av höftdysplasi, allergier, hudknutor, vissa cancerformer, spiculosis, entropion (inåtvänt ögonlock som kan irritera ögat), progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet) och grå starr.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 9 - 15 år
 • Vikt: 14 - 18 kg
 • Höjd: 43 - 48 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Kerry blue terrier

Senaste recensionen för Kerry blue terrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.