Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Mastiff Hundar

Mastiff-white-background Mastiff-utanför Mastiff-liggande ner Mastiff-valp Mastiff med barn Mastiff-valp med blomma Mastiff-ansikte

Historia


Den moderna mastiffen härstammar från England och har funnits i århundraden. De är besläktade med de gamla molosser-hundarna som kom till Europa från Asien för flera tusen år sedan. Mastiffen vi ser idag föddes upp som vakt- och militärhund, samt för att slåss med lejon, tjurar och björnar, och exporterades över hela värden med olika arméer. När 'bull baiting' förbjöds under 1800-talet minskade rasens popularitet, och under andra världskriget, när det blev omöjligt att föda upp så stora hundar på grund av ransoner minskade antalet mastiffer ännu mer. De lyckades dock växa sig starka igen på nolltid.

Beteende


Mastiffen är en försiktig jätte. De osar praktfullhet, och är lugna och vänliga inom familjen. De älskar att gosa och kommer försöka sitta i ditt knä om de får chansen. För att vara en så stor hund med ett rykte om sig att vara väldigt tuff är de otroligt kärleksfulla mot sin familj. De kommer bra överens med andra hundar och är bra med barn, även om de ibland kan putta omkull dem på grund av sin storlek. Det är dock alltid helt av misstag.

De är vanligtvis misstänksamma mot främlingar och kommer tyst sitta och studera situationen. Om de tror att du är hotad kommer de gå emellan, men är sällan aggressiva och tenderar att framför allt skälla om de tror att du behöver skyddas. En ovälkommen gäst i ditt hem kommer mötas av en kraftfull hund som kommer tränga in dem i ett hörn tills du kommer hem. Alla bråk inom familjen kommer göra mastiffer oroliga, och de kommer ofta gå emellan och skälla för att försöka avsluta bråket. De är känsliga och kommer bli blyga om de behandlas illa.

Mastiffer behöver gå på valpkurser för att skapa grunden till en välfungerande vuxen hund. En stor olydig hund kommer dra tills du ramlar, så att lära dem gå i koppel bör vara högsta prioritet. De behöver en handfast men kärleksfull tränare för att få det bästa ut ut dem. Använd positiv förstärkning och ätbara belöningar, och aldrig hårda ord. Mastiffer behöver en tålmodig ledare, och kommer belöna dig om du ger dem det.

De behöver ganska mycket motion, men det är viktigt att begränsa dem när de är unga. Om de får för mycket motion som valpar kan de få problem med ben och leder etc. När de är 18 månader är de vanligtvis fullvuxna, och motionen kan ökas. Tills dess, låt dem leka och vila så mycket de behöver. Mastiffer kan bli uttröttade och får lätt värmeslag, så det är bra om du vet när din mastiff är trött så att du då kan låta dem vila. De kommer vilja vara dig till lags och kommer gå vid din sida i timmar bara för att få vara nära, så du måste kunna se när de behöver stanna.

Mastiffer är perfekt höjd för att stjäla mat från köksbänkar, så se till att du gömmer mat när de är hemma. De tycker om att tugga, så ge dem massvis med tuggleksaker för att minska risken för att de äter skor och stolsben. De snarkar, grymtar och dreglar - överallt... Mastiffer kan vara lata, så se till att du håller koll på vad de äter för att motverka övervikt.

Pälsen måste borstas regelbunden för att få bort döda hårstrån, men behöver förutom det väldigt lite arbete. Hudvecken i deras ansikten måste tvättas av med en trasa då och då.

Hälsoproblem


Stora hundar med djupa bröst löper större risk att drabbas av magsäcksomvridning. Höftdysplasi och progressiv retinal atrofi ses också oftare hos mastiffer.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Vikt: 79 - 86 kg
 • Höjd: Från 76cm (hanar), från 70cm (tikar)
 • Färg: Fawn, aprikos eller brindle
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort - Underull
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Arbetshund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Låg
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Mastiff

Senaste recensionen för Mastiff


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.