Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Dobermann Hundar

En mogen vuxen doberman pinscher som sitter mycket högt. En kraftfull doberman pinscher som vilar En ung doberman pinscher-valp med slappa öron En ung doberman pinscher som visar upp sina långa ben och sin stubbiga svans Två nyfikna doberman pinscher valpar sitter tillsammans En vacker dobermann pinscher-hona som sitter högt A En doberman pinscher som springer över gräset. En doberman pinscher som springer i full fart En doberman pinscher som sitter väldigt högt och visar upp sin otroligt mörka päls. En frisk, vuxen doberman pinscher som springer mot sin ägare. En doberman pinscher hane som visar upp sin stubbiga svans och muskulösa kropp

Breed Rating (1 recensioner)

Utseende
Vänlighet
Tålighet
Garden

Historia


Dobermann skapades av Louis Dobermann från Thueringen i Tyskland, eftersom behövde en vakthund som kunde hjälpa honom i hans jobb som dörrknackande skatteinsamlare. Han började förmodligen med att korsa schäfer med pinscher, och sen igen med en weimaraner och manchesterterrier. Rasen fortsatte att utvecklas och producerade den strömlinjeformade och smärta hund som vi har idag. Dobermann har använts som polishus, vakthund, och som en del av styrkorna under andra världskriget, och är idag en väldigt populär husdjursras.

Beteende


Dobermann är en lojal kamrat som alltid är beredd att skydda sin familj. De är intelligenta och behöver konstant mental stimulans för att hålla sitt psyke på topp. De är bra på lydnadsträning, och de älskar att följa sin ägares kommandon. Det är en fysiskt aktiv ras som behöver långa promenader dagligen. De kan vara aggressiva mot främmande hundar och misstänksamma mot främlingar på grund av sin beskyddande natur. Det är viktigt att regelbundet träna dem för att få kontroll eftersom de annars kommer utnyttja sin ägare. Trots att de är ganska stora hundar glömmer de ibland sin storlek och kommer glatt hoppa upp i soffan och ligga i ditt knä. De älskar att bli gosade med, och är väldigt kärleksfulla och känsliga, så de fungerar bra med barn och andra husdjur.

De porträtteras ofta som aggressiva, elaka hundar, men deras utseende speglar inte personligheten. De är starka och muskulösa hundar, men blir fantastiska husdjur för en familj. Som sagt är regelbunden träning och motion nyckeln till en snäll dobermann. Det är en frisk ras som sällan drabbas av sjukdomar. De kräver också väldigt lite pälsvård; att borsta dem då och då för att hålla pälsen ren och glänsande räcker.

Temperament


Dobermannhundar är alerta och lojala. De är atletiska hundar som kräver mycket rörelse för att förhindra att de blir rastlösa och destruktiva. De avlades från början som jakthund, så det är viktigt att de tidigt och regelbundet får umgås med andra hundar och människor.

Hur de beter sig mot andra hundar och mindre djur är väldigt individuellt. Allmänt kommer de vara reserverade mot djur och människor de aldrig träffat tidigare.

Hälsoproblem


Dobermanns kan drabbas av höftdysplasi, wobbler-syndrom (tryck mot ryggraden som kan ge vacklande gång, koaguleringssjukdomar, magomvridning och kardiomyopati (hjärtmuskelsjukdom).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 9 - 13 år
 • Vikt: 32 - 41 kg
 • Höjd: 60 - 70 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Vakthund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Dobermann

Senaste recensionen för Dobermann (1 av 1)


4 stjärnor:

0

3 stjärnor:

0

2 stjärnor:

0

1 stjärna:

0

Lojal o aktiv - Kristina,

Dobermann är den perfekta hunden för en aktiv familj, otroligt lojal, beskyddande, lättlärd men envis. Har rykte om sig att vara en " enmanshund" men är mer en "enfamiljshund" då den är mycket mån om hela sin flock, och speciellt om barnen. Dobermannen behöver mycket fysisk o psykisk aktivitet, men ändå viktigare är att lära den att ta det lugnt o "stänga av"