Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Keeshond Hundar

En ung keeshond som står högt och visar upp sina spetsiga öron och sin mjuka, tjocka päls. En ung, slående keeshondhane som väntar på ett kommando från sin ägare. En härlig, mjuk keeshond som sitter snyggt och väntar på uppmärksamhet En närbild av keeshonds vackra tjocka päls med vackra färgmönster. En vacker ung keeshonds mjuka, tjocka päls

Historia


Keeshonden kommer från Holland och fanns redan innan 1600-talet. Rasen är också känd som 'holländsk pråmhund' och användes framför allt av pråmägare som reste på floder och kanaler i Holland. Det är en av få raser som inte föddes upp för kamp eller jakt, utan enbart som sällskapshund. De är besläktade med finsk spets, chow chow och pomeranian. Det är en av Hollands mest älskade raser, men är inte så känd utanför Europa.

Beteende


Keeshonden är lekfull, alert och aktiv, och föddes upp som sällskapshund. De älskar att vara med människor, och kommer bra överens med barn. De har ett högt skall som varnar dig för främlingar, men är vänliga mot alla de träffar om de är vana vid att umgås. Det är en väldigt vokal och högljudd hund, men värdelös som vakthund. Skällandet kan dock bli ett problem om det inte tidigt tränas bort. Keeshonden kommer bra överens med andra hundar och husdjur.

Eftersom de är hängivna husdjur är de ganska lätta att träna. De är intelligenta och lär sig snabbt, och vill alltid vara sin ägare till lags. De svarar bäst på bestämd och berömbaserad träning, och kan göra uppror mot hårda ord. De har en påhittig personlighet och kan bli väldigt busiga om de blir uttråkade. De tycker inte om att lämnas ensamma för länge och kan drabbas av separationsångest, så det är viktigt att börja träna dem på att lämnas under korta perioder, och de passar bäst för någon som är hemma större delen av dagen. Keeshonden gör bra ifrån sig när det kommer till lydnad och agility, och rankas väldigt högt på intelligenslistan för hundar. Deras kärlek till livet är smittsam, och de älskar att visa upp sig. Deras förmåga att lära sig snabbt kan dock leda till problem. Om de upptäcker hur roligt det är att gräva eller tugga på möbler eller skor måste det stoppas direkt.

Keeshonden är otroligt kärleksfulla och används ofta som terapihundar. De har tidigare tränats för att användas som guidehundar för blinda, men deras begränsade storlek hindrade dem från att användas i större utsträckning.

De är aktiva hundar och behöver regelbunden motion; de kan leka i timmar och behöver åtminstone en lång promenad om dagen. De svarar oftast på kommandon och kommer snabbt tillbaka när du ropar. På grund av den tjocka pälsen tycker de inte så mycket om värme, utan kommer leta upp en sval plats att vila på när de blir för varma. De tycker om vatten och det finns ingenting de älskar mer än att sitta i barnens plaskdamm under sommaren. De fäller konstant, men som mest två gånger om året när de gör sig av med mer päls. Att borsta dem en gång om dagen gör att du slipper få hår över hela huset, men de är i övrigt väldigt rena hundar som sällan behöver badas, och de luktar dessutom inte så mycket.

Keeshond är en frisk hundras men kan drabbas av höftdysplasi, grå starr, epilepsi och Addisons sjukdom.

Temperament


Keeshonden är känsliga och lekfulla hundar. De älskar människor och kräver uppmärksamhet och kärlek i stort sett hela tiden. Det är viktigt att tidigt vänja dem vid att umgås med människor och andra hundar eftersom rasens känsliga natur gör att de lätt blir blyga.

De kräver ganska mycket motion för att hållas glada. De kommer bra överens med barn och andra hundar, men räkna inte med att använda dem som vakthundar eftersom deras skall är mycket mer välkomnande än hotande.

Hälsoproblem


Keeshonds kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, patellaluxation, ögonsjukdomar, hudproblem och epilepsi.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 14 - 18 kg
 • Höjd: 43 - 46 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Sällskapshund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Keeshond

Holländska och Kuba

Senaste recensionen för Keeshond


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.