Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Sussex spaniel Hundar

Sussex-spaniel-park Sussex-spaniel-face En sussex spaniels vackert mjuka chokladbruna päls Sussex-spaniel-beach En sussex spaniel som springer i full fart över gräset En choklad sussex spaniel som lyckas med agility En närbild av en sussex spaniels underbara tjocka, lockiga öron Två vackra små sussex spaniels sitter tålmodigt och väntar på uppmärksamhet

Historia


Den första sussex spanieln föddes under 1800-talet i Sussex i England, och blev snabbt en populär ras på stora gods där jakt var vanligt. De var långsamma, hängivna och försiktiga när de jagade, och förde bytena närmare jägarna. De är väldigt högljudda när de jagar, och har fantastiskt luktsinne. Rasen minskade kraftigt efter andra världskriget, men antalet hundar ökade sedan stadigt i Amerika under mitten av 1900-talet. Sussex spaniels klassas dock fortfarande som ganska ovanliga, och har en begränsad genpool.

Beteende


Sussex spaniels älskar att vara ute på fälten och arbeta. De är livliga hundar som älskar människor, och trivs bäst i familjer med barn. De är lugna och försiktiga inomhus och kommer oftast bra överens med andra hundar och husdjur om de träffats från tidig ålder. Sussex spaniels vill vara med dig hela tiden, och mår bäst om de får vara med någon större delen av dagen. Om de lämnas ensamma för länge kan de drabbas av separationsångest och kommer skälla, yla och förstöra saker. De skäller och ylar mycket, speciellt när någon kommer nära huset, men är generellt vänliga mot främlingar eftersom de vet att de kanske kan bli kliade på magen eller till och med få en godisbit om de är lydiga.

Sussex spaniels lär sig inte lika snabbt som andra spaniels, de tycker bäst om att bara lunka omkring. De är ganska intelligenta, men ser ofta inte poängen med att anstränga sig. För att träna rasen krävs tid, tålamod och massvis med beröm och belöning, samt ett sinne för humor. Det kommer gå så småningom!

För en medelstor hund är de väldigt starka, så det är viktigt att tidigt lära dem att gå i koppel. De tycker inte om hårda ord, och vill helst bara få beröm och gos. Sussex spaniels knyter an till sin familj, så det är viktigt att ha mycket besök när hunden är valp så att hen inte utvecklar ett allt för beskyddande beteende som kan leda till aggression. De har ett lugnt och jämnt temperament och mår som bäst när de får vara nära dig. De kommer oftast tillbaka när man ropar, och de kan gå långa promenader utan att bli trötta. En längre promenad om dagen är tillräckligt för att hålla dem glada, men ta med dem på längre äventyr om du kan. Om de vant sig vid andra hundar älskar de att umgås, och kommer tycka att det är toppen att springa runt med andra hundar i parken.

Pälsen måste borstas ett par gånger i veckan, och öronen kan behöva trimmas för att se till att de inte får knutor i pälsen. Sussex spaniels kan drabbas av höftdysplasi och diskbråck. Precis som många andra spaniels är de väldigt giriga och kan lätt gå upp i vikt. Det är därför viktigt att hålla koll på vad de äter för att motverka övervikt, vilket kan leda till andra hälsoproblem.

Temperament


Sussex spaniels har ett lugnt och kärleksfullt temperament. De är smarta hundar som ibland tror att de vet bäst, så det är viktigt att vara konsekvent och tidigt träna dem. De tycker om att träffa andra hundar och människor, så uppmuntra det tidigt för att få en välfungerande hund. Sussex spaniels älskar att vara utomhus och utforska, så se till att de får åtminstone en längre promenad om dagen.

Hälsoproblem


Sussex spaniels kan drabbas av höftdysplasi, hjärtsjukdomar och diskbråck.

Information om rasen


 • Status: Ovanlig
 • Livslängd: 11 - 12 år
 • Vikt: 16 - 20 kg
 • Höjd: 33 - 38 cm
 • Ovanlig: Ja
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Sussex spaniel

Senaste recensionen för Sussex spaniel


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.