Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Pointer Hundar

Pekare-vit bakgrund Pointerjakt En ung atletisk pointer redo för en match Pekarförsök En ung pointer som hoppas på en Godbit En ung stark pointer redo att hoppa Pointer-valp Pekarlyssning Pekare på soffan

Historia


Pointer, eller engelsk pointer, har funnits sedan 1600-talet, och är ett resultat av korsavel av spanska pointers, förmodligen med foxhounds, blodhundar och greyhounds för att skapa en atletisk hund som kunde lokalisera byten och visa deras position för jägarna. De var ofta med under jakt för att hitta harar, som greyhounds sen släpptes ut för att jaga. Senare adderade man setter-blod för att jämna ut rasens temperament, och detta producerade en fantastisk arbetshund och husdjur.

Beteende


Pointers är kärleksfulla, lojala och lugna hundar som passar bra i en aktiv familj. De är sällan aggressiva och fungerar bra tillsammans med andra hundar, katter och barn. De kan vara busiga och behöver någonting som stimulerar dem psykiskt om de lämnas ensamma. De är välkomnande mot främlingar, men kommer berätta för dig när någon närmar sig huset. Som valpar måste de vänja sig vid att umgås med andra, men är generellt sett en positiv och glad ras.

Träning måste hållas konsekvent men snäll, eftersom de inte svarar bra på hårda ord. De avlades fram för att tänka självständigt, så det kan ta ett tag innan de förstår vad det är du vill att de ska göra. De lär sig som bäst med matbelöningar och positiv förstärkning, men kan vara ganska envisa. Använd lek och belöningar, att träna deras kroppar samtidigt som de blir psykiskt stimulerade gör att de håller sig intresserade. Jaktinstinkten kan visa sig tidigt, ofta redan vid 8 veckors ålder, så de behöver en ledare som kan guida dem.

Pointers behöver massvis med motion. En kort promenad runt kvarteret kommer inte räcka, de måste få springa åtminstone en timme om dagen för att hålla sig friska och glada. De tycker om att leka med andra hundar, men behöver också sträcka på benen och utforska sina omgivningar. Pointers tenderar att peka ut byten, det är en medfödd instinkt, så det är värt att hålla ett öga på dem eftersom de inte kommer röra sig eller ge ifrån sig ett ljud när de hittat någonting. Tävlingar är ett bra sätt att hålla dem glada och trötta ut dem, och de är fantastiska att ha med på löpturen. När de varit ute på promenad kommer de glatt lägga sig bredvid dig på soffan och sova; skillnaden mellan en pointer på fältet och en hemma är stor. Ju mer motion du ger dem, desto gladare kommer de bli.

Den släta pälsen är lätt att hålla ren, och behöver bara borstas då och då med en hård borste. De fäller ganska lite.

Pointers är ganska friska hundar, men höftdysplasi, epilepsi och hudproblem kan ibland ses hos rasen. De hängande öronen gör att de ibland kan utveckla öronproblem, t.ex. skabb.

Temperament


Pointers har ett modigt och samtidigt försiktigt temperament. De är kärleksfulla mot sin familj och accepterar andra djur och människor. De kan vara livliga och busiga, se de behöver regelbunden träning och motion för att hållas lugna inomhus. De kan ibland vara lite för studsiga för mindre barn eller äldre, så det kan vara värt att fundera på när du väljer ras. Om du ger dem massvis med motion och möjlighet att umgås med andra kommer du belönas med en nöjd och kärleksfull hund.

Hälsoproblem


Pointers kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), allergier, hypotyreos och hjärtsjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 14 år
 • Vikt: 23 - 34 kg
 • Höjd: 53 - 61 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Pointer

Senaste recensionen för Pointer


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.