Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Bedlingtonterrier Hundar

Den vackra vita pälsen på en ung bedlington terrier En vacker vuxen bedlington terrier som ligger stilla En närbild av en bedlington terriers vackra långa öron En ung vuxen bedlington terrier som sitter uppmärksamt En närbild av en bedlington terriers vackra vita hår och spetsiga nos. En underbar bedlington terrier som står högt och visar sin välvårdade päls. En vacker, liten bedlington terrier valp som sitter snyggt och prydligt. En ung bedlington terrier valp med en härlig, mjuk päls En vacker, liten bedlington terrier som leker utomhus

Historia


Bedlington är en liten terrierras som namngetts efter staden Bedlington i nordöstra England. De föddes upp för att jaga skadedjur i gruvor, men blev snart bra på att också fånga kaniner, rävar, grävlingar och uttrar. Det sägs att de är nära besläktade med whippets, dandie dinmont terriers och otterhounds. De älskar vatten och är bra på att simma. Vid 1800-talets början hade de börjat bli populära även hos överklassen och visades kort efter det upp på utställningar.

Beteende


Bedlingtonterriers är energiska, kärleksfulla och lojala hundar. De är en av de minst 'terrierlika' terrierna som finns och är väldigt lugna, men dras ändå till små lurviga saker. De tycker om människor och är som gladast närde får ligga på soffan eller gosa i ditt knä. De beskriv ofta som lammhund eftersom den ovanliga pälsen inte är olik den hos små lamm. De är tysta husdjur som är bra med främlingar och oftast blir glada när någon hälsar på. De kommer bra överens med barn och är oftast väldigt tålmodiga. Terrierinstinkten hos bedlington kan dock visas om de känner sig obekväma. Även om de verkar vara mjuka och tysta kommer de inte låta sig mobbas av andra hundar, och kommer slåss om de känner sig hotade. De är orädda och kan vara väldigt envisa när de vill, men skapar ett starkt band till sin ägare och kommer vilja vara hen till lags (om de känner för det).

De kräver ganska mycket motion men kan vara ganska lata och föredrar ofta att vila på soffan. De är inte jättelätta att träna, och att få dem att komma när du ropar kan vara svårt om de fått upp ett spår. De är otroligt snabba och kan på en sekund försvinna om de känner lukten av en kanin. Det är därför bäst att motionera dem på en säker plats eller i koppel, annars kan du behöva försöka få ut dem ut ett kaninhål på andra sidan ängen.

Pälsen kräver regelbunden klippning och borstning för att hållas fin. Bedlingtonterriers klassas som en ras som inte fäller. Det enda riktiga hälsoproblemet som kan uppstå är kopparförgiftning, vilket är vanligare än hos andra raser. Generellt är de dock väldigt friska hundar.

Temperament


Bedlingtonterriers är vänliga och lojala hundar. Låt dock inte storleken eller deras lammlika päls lura dig, de är väldigt tuffa! De avlades fram för att jaga skadedjur som råttor och grävlingar, men har sedan dess blivit mer populära som sällskaps- eller utställningshund.

Var försiktigt med att ha dem kring katter, och se till att de får gott om motion. Rasen passar bäst för familjer med äldre barn.

Hälsoproblem


Bedlingtonterriers kan drabbas av kopparförgiftning, retinal dysplasi eller underutvecklade njurar som blir sämre över tid.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 14 år
 • Vikt: 7 - 10 kg
 • Höjd: 38 - 42 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Hypoallergen
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Bedlingtonterrier

Senaste recensionen för Bedlingtonterrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.