Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Skyeterrier Hundar

En svart skye terrier med en vackert skött päls och ett snyggt skägg. En skye terrier med en vacker mjuk, vit päls En skye terrier med en otroligt lång, vit päls En närbild av en skye terriers otroligt stora, mjuka öron En frisk vuxen skye terrier som visar upp sin underbara långa päls Två skye terriers vilar sina huvuden mot varandra En vacker liten skye terrier med lång, svart päls och höga, spetsiga öron. Greyfriars bobby staty av en lojal skye terrier som stannade vid sin herres grav i fjorton år

Historia


Skyeterriern härstammar från Skottlands västkust och Isle of Skye, och är en av de allra ovanligaste terrierraserna. Den fanns redan innan 1500-talet, och var till att börja med populär bland överklassen, men blev snabbt vanliga även hos de lägre klasserna. Drottning Victoria av England hade skyeterriers med både stående och hängande öron. Den låga, långa kroppsformen gjorde den till en perfekt grythund som kunde komma åt rävar, uttrar och råttor. Den klassas nu som en hotad ras, och man menar att om inga direkta försök att föda upp rasen i större omfattning kommer skyeterriern dö ut inom de kommande 50 åren.

Beteende


Skyeterrierns mjuka utsida kan vara missvisande. De är orädda och kavata hundar som står upp för sig själva. De är bra med barn och andra hundar om de vuxit upp tillsammans, men kan vara misstänksamma mot sådana de inte känner. De är bra vakthundar, och kommer varna om de känner sig hotade eller osäkra. Med sin familj är de lojala, vänliga och sociala och älskar att vara med människor. Separationsångest kan därför vara ett problem om de lämnas ensamma för länge. Skyeterriers kan vara aggressiva mot hundar de inte känner, så det är viktigt att se till att de tidigt vänjer sig vid att umgås med andra, samt att fortsätta träna dem som vuxna för att motverka att problem uppstår. De kommer nödvändigtvis inte attackera andra hundar, men kommer heller inte backa om de blir utmanade. De är tuffa hundar som lätt glömmer hur små de är.

Träning måste vara bestämd men rättvis, och positiv förstärkning, godis och lekar är bra sätt att göra träningen roligare för dem. De kan lära sig väldigt fort om deras sinnen stimuleras, men ibland är de helt enkelt inte på topp. Det kan vara svårt att få en skyeterrier att komma tillbaka när du ropar; precis som med de flesta terriers är jaktinstinkten stark. Det är därför bäst att promenera med dem i koppel eller på en säker plats så att de inte rymmer. De har otroligt minne och kommer komma ihåg saker de lärt sig, men också om de behandlats illa. Att använda hårda ord är därför inte rekommenderat.

Skyeterriers kommer glatt gå på milslånga promenader över kullar och berg - så länge de är med sin ägare är de nöjda med att fortsätta gå. Det är bäst att ge dem en relativt lång promenad om dagen för att hålla dem i form, samt en chans att springa runt och jaga efter bollar. De är inte direkt krävande hundar när det kommer till motion, men behöver komma ut och utforska.

Den långa pälsen måste borstas regelbundet, men kräver inte så mycket jobb. Ett par gånger i veckan, plus ett bad då och då räcker för att hålla den fin. Håret runt munnen och ögonen kan behöva trimmas ibland. De är tuffa små hundar som sällan blir sjuka. Ibland ser man dock problem med att strålbenet i benen slutar växa för tidigt, vilket skapar missbildningar.

Temperament


Skyeterrier är lojala och kavata hundar. Förvånansvärt nog är de också otroligt modiga. Det gör att de är bra vakthundar, och precis som de flesta terriers tycker de om att höra sin egen röst. De kan lätt bli väldigt fästa vid en specifik person, och även om de kan bli väldigt glada i en familj kommer de troligtvis alltid försöka undvika främlingar av alla raser.

Hälsoproblem


Skyeterriers drabbas ibland av cancer, autoimmuna sjukdomar, diskbråck, allergier och problem med matsmältningen.

Information om rasen


 • Status: Utrotningshotad
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 11,5 - 18 kg
 • Höjd: 25 - 28 cm
 • Ovanlig: Ja
 • Päls: Lång
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Låg
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Skyeterrier

Senaste recensionen för Skyeterrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.