Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Tax Hundar

Den friska och långa kroppen hos en svartklädd taxfink En ung chokladbrun tax med vakna öGon och öron Den typiska långa näsan hos den vackra, bruna taxen Den vackra röda taxen med lång, tjock päls Två vackra unga vuxna taxar som njuter av varandras sällskap En tax med en underbar röd päls som visar upp sin långa kropp. En tax som visar upp sitt vackra lilla skägg En tax med en vacker svart päls som sticker upp huvudet ur gräset. En närbild av en taxares vackra, långa och mjuka öron. En frisk, ung tax med en otroligt mjuk päls En frisk vuxen tax visar upp sin underbart långa kropp En underbar, liten taxfågel som leker utomhus

Historia


Det första fyndet för taxar tar oss tillbaka till 1500-talet, men det är troligt att de funnits betydligt längre. Namnet kommer från tyskans 'Dachs', som betyder grävling. Hundarna avlades för att följa med grävlingarna ner i grytet, dra ut dem och sen döda dem. De jagade och dödade också rävar och kaniner. Taxar har långa kroppar med muskulösa ben och stora framtassar, vilket gör att de är väl anpassade för att krypa i tunnlar för att hitta sitt byte. I Tyskland kallades de ofta för 'Dackel', och runt om i världen får taxar ofta smeknamnet 'korvhund'. Taxen kommer i tre varianter, lång-, kort- och strävhårig.

Beteende


Taxar är lekfulla, modiga och envisa hundar. De tycker om att göra saker, och vill alltid gå på upptäcktsfärd. De är bra med familjer och barn, så länge de respekteras, men kan vara misstänksamma mot främlingar. De älskar att bygga tunnlar under filtar och täcken. För en så liten hund har de ett kraftfullt skall, och blir bra vakthundar. De lägger märke till allting, och vill vara en del av saker.

Taxar är vanligtvis väldigt envisa, och de kan vara svåra att träna. Det handlar inte om att de inte förstår; de är bara otroligt självständiga. Rasen tenderar att knyta an till en person, men är glada i familjekonstellationer. De behöver tydliga begränsningar från en ung ålder för att hålla dem under kontroll. Vissa menar att träning är lönlöst, men det är en väldigt intelligent ras och de kan absolut lära sig när de vill.

Taxar tycker om andra hundar, speciellt andra taxar. På grund av sin jaktinstinkt är det bäst att gå med dem i koppel eller på ett säkert område. För att ha så korta ben rör de sig förvånansvärt fort, och kommer kunna ta sig igenom minsta lilla hål i ett stängsel. De behöver daglig motion, men en promenad om dagen och lek med bollar i trädgården är tillräckligt. De kan vara något aggressiva mot främmande hundar, så det är viktigt att de vänjer sig vid att umgås med andra. Taxar drabbas ofta av ryggproblem, vanligtvis diskrelaterat. De går också lätt upp i vikt, så var försiktig med godsakerna.

Temperament


Taxar är modiga och kärleksfulla hundar. De har avlats för att jaga grävling och räv under marken, så du bör inte underskatta hur modiga dessa hundar är. De knyter an till sin familj och kommer älska barn som respekterar dem.

Det är viktigt att tidigt låta hunden vänja sig vid människor och andra hundar. Taxar är generellt inte så bra tillsammans med katter, men med vissa individer går det hur bra som helst. De är förvånandsvärt bra vakthundar och har ett starkt skall.

Hälsoproblem


Taxar drabbas ofta av höftdysplasi, diskbråck, patellaluxation (knäledsurvridning) och övervikt.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 11 - 15 år
 • Vikt: 2-7 kg
 • Höjd: 20-23 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Tax

Han sitter stilla en gång i veckan!
Lyckligt ansikte
Royal Crystal Polly
på en promenad

Senaste recensionen för Tax


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.