Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Sealyhamterrier Hundar

En sealyhamterrier med sina typiskt spetsiga öron, som sitter snyggt. A GorGeous, liten, vit sealyhamterrier med vackra öGon och mjuk päls. En härlig liten sealyhamterrier som visar upp sin vackra blonda frans och skägg En vacker, vuxen sealyhamterrier som visar upp sin korta kropp och tjocka, mjuka päls. En sealyhamterriers otroligt rufsiga skägg och vackert mjuka, vita päls En sealyhamterriers vackra, långa, vita päls och skägg. En underbar liten sealyham terriervalp som hoppar över gräset

Historia


Sealyhamterriern härstammar från Wales i Storbritannien, men rasens exakta ursprung är ett mysterium. Kapten John Edwards från Sealyham dokumenterade den första individen under 1800-talet, och arbetade i 40 år för att etablera rasen vi känner idag. De avlades för att jaga skadedjur i hus och på gårdar. De var otroligt bra på att gå ner efter räv och grävling, men kunde också jaga uttrar. Rasens popularitet har minskat, och de klassas nu som ganska ovanliga.

Beteende


Dessa kavata, bestämda och tuffa små hundar är otroligt hängivna sin familj, och är alltid redo för ett äventyr. Sealyham är en av de lugnaste terrierraserna, men är fortfarande en aktiv och nyfiken hund som älskar promenader och chansen att utforska. De kommer bra överens med respektfulla barn och andra hundar om de får växa upp med dem, men kan vara reserverade mot främlingar. De avlades för att jaga i flock och tycker om andra hundar. Sealyhamterriern är väldigt gosig och tycker om att vara runt familjen, helst med en tupplur på soffan, och de kommer följa efter dig var du än går. De kan därför drabbas av separationsångest om de lämnas ensamma för länge, men det går att vänja dem.

Många ägare beskriver dem som små clowner som älskar att leka och underhålla. Sealyhamterrier är bra vakthundar och kommer skälla när någon är vid dörren, om de inte sover vill säga. De älskar att sova och kommer oftast hittas i soffan eller på sängen - en riktig soffpotatis i terriervärlden.

Jaktinstinkten är fortfarande närvarande, men mindre än hos de flesta andra terriers. De kan bo tillsammans med katter och fåglar om de vant sig från en tidig ålder. De är envisa och lär sig långsammare än andra raser, men kan absolut lära sig och tycker om att göra dig glad. Lek- och belöningsbaserad träning är bäst eftersom de snabbt blir uttråkade och kommer ta över om du inte är konsekvent och bestämd. Sealyhamterriers behöver ganska mycket motion, men en lång promenad om dagen bör räcka för att trötta denna lilla hund. De tycker om äventyr och nya dofter, men kommer oftast tillbaka när du ropar. Om de dock hittar ett kaninhål kommer de utan tvekan försöka gräva sig ner så fort som möjligt, så det är bäst att motionera dem på ett säkert område eller i koppel.

Den sträva pälsen måste borstas 2 - 3 gånger i veckan, kanske något oftare om de blir smutsiga, eftersom smuts syns väldigt tydligt på den vita pälsen. De måste också klippas ungefär var tredje månad. Sealyhamterriers tenderar att lägga på sig mycket vikt, vilket kan orsaka ryggproblem, så se till att hålla koll på vad de äter. Knäledsproblem är också vanligare hos denna ras.

Temperament


Sealyhamterriers är lugna och kärleksfulla hundar. De är mindre studsiga och livliga än andra terriers, men kan fortfarande jaga runt som galningar i trädgården. De kommer vara väldigt nära familjen, men ganska svåra att träna. Massvis med positiv förstärkning och konsekventa regler är det bästa för att få respekt från sin sealyhamterrier.

Hälsoproblem


Sealyhamterriers kan drabbas av linsluxation (lös lins i ögat vilket kan leda till blindhet), glaukom, grå starr, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), medfödd dövhet, allergier, diskbråck, höftdysplasi och patellaluxation (knäledsurvridning).

Information om rasen


 • Status: Ovanlig
 • Livslängd: 12 - 14 år
 • Vikt: 8 - 10 kg
 • Höjd: 25 - 28 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lång - Hypoallergen
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Låg
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Sealyhamterrier

Senaste recensionen för Sealyhamterrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.