Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Bullmastiff Hundar

En vacker, ung bullmastiffhane som står högt och visar upp sin starka fysik. En närbild av en bullmastiffs typiska rynkiga ansikte En mörkbrun pälsad vuxen bullmastiff som sitter och tittar på En typisk position för en vuxen bullmastiff En ung, ljus bullmastiff som ligger tillbaka En ung vuxen bullmastiff som sitter stark En närbild av en bullmastiffs vackra rynkiga ansikte En närbild av bullmastiffens bakåtvända öron och korta nos. En frisk vuxen bullmastiff som visar upp sin stora och starka kropp. En underbar, vuxen bullmastiff som ligger snyggt i gräset.

Historia


Det första beviset på bullmastiffens existens kommer från slutet av 1800-talet. Stora gods hade svårt med tjuvjakt på sina ägor och behövde en hund som kunde jaga bort dem. Bulldog och mastiff korsades för att skapa en stor hund som tålmodigt kunde vänta tills tjuvjägarna dök upp och sen attackera på signal. Bullmastiffen skadade inte tjuvjägaren, utan höll honom bara kvar till landägaren kom. Uppfödare fortsatte att korsa tills de hittade den perfekta hunden - 60% mastiff och 40% bulldog.

Beteende


Bullmastiffs är lojala och lugna hundar som alltid vill ha mänsklig kontakt. De älskar att vara en del av en familj, och är underbara med barn om de vant sig tidigt. De är 'försiktiga jättar' inomhus och kommer följa efter dig till badrummet, sovrummet, köket och alla andra platser du går till. Det är en ras som vill ha kärlek och kommer försöka sitta i ditt knä så fort de får möjlighet. De är naturligt omhändertagande och kan vara väldigt beskyddande över de i hemmet. Det är viktigt att tidigt introducera dem för andra eftersom de annars kan bli asociala. De dreglar otroligt mycket!

Det kan vara svårt att träna bullmastiffs eftersom de inte tycker om att lära sig genom repetition. De är envisa och självständiga och behöver en ganska fast hand när det kommer till träning. De är starka men också mjuka, så det är viktigt att vara bestämd. Det är bra att blanda in lek, kommandon och klappar i träningen. Att gång på gång be dem att ligga ner kommer inte fungera. På grund av sitt temperament kommer bullmastiffs vakta hemmet och de som bor där. Det är viktigt att tidigt vänja dem vid att folk kommer och går eftersom de kan vara helt lugna och sedan så fort någon kommer in genom dörren övergå till aggressivitet. De skäller sällan, bara om de känner sig hotade eller i fara. Hanar kan vara aggressiva mot andra hanar om de inte vant sig av vid detta tidigt.

De är stora och tunga hundar, så inte för den försiktiga ägaren. Du måste vara den som bestämmer, annars kommer de genast ta över och skapa stora problem. Bullmastiffs behöver en längre promenad om dagen för att hålla sig friska, men det går bra att ha dem i koppel. De är inte allt för krävande när det kommer till motion, men tycker om att springa runt och leka (om du vill vara med kommer de bli ännu gladare). Rasen gör inte så bra ifrån sig när det kommer till t.ex. lydnads- eller agilitytävlingar.

De kan få det svårt när det är varmt, så de behöver en sval plats att sova på. De tycker om mjuka platser, så om du inte gör deras säng bekväm nog kommer de lägga sig på sin säng. Borsta pälsen en gång i veckan för att bli av med döda hårstrån, men bortsett från det kräver de väldigt lite pälsvård.

Temperament


Bullmastiffs är försiktiga och självsäkra. De är fantastiska vakthundar eftersom de är väldigt beskyddande mot de som står dem nära. Runt familjen kommer de vara lugna och tysta, men om de hotas är de helt orädda.

Det är viktigt att tidigt socialisera dem så att de kan lära sig skillnad mellan vän och fiende och även om de kan fungera tillsammans med en katt kommer de inte tycka om att någon inkräktar på deras revir.

Hälsoproblem


Bullmastiffs kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, magomvridning och cystinuria (kristaller i urinröret som kan behöva opereras bort).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 8 - 10 år
 • Vikt: 45 - 59 kg
 • Höjd: 61 - 69 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Arbetshund
 • Storlek: Large
 • Energinivå: Låga
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Bullmastiff

Bullmastiff hund
Bullmastiff hund som ligger ner
Bullmastiff hund som ligger ner
Bullmastiff hund med sele på
Bullmastiff hund med hundledning

Senaste recensionen för Bullmastiff


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.