Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Curly coated retriever Hundar

En svart, ung, vuxen, lockig retriever med lockig päls som sitter högt. En vacker, ung svart, lockig retriever som ligger ner. En härlig tjock, svart, svartfödd hane lockig retriever En mycket trött, ung lockig retriever som ligger ner Det starkt formade huvudet och den ringformade pälsen hos den lockiga retrievern

Historia


Curly coated retriever, eller curly, kommer från England och sent 1700-tal, då den användes för fågeljakt och för att hämta byten i vattnet. Den härstammar förmodligen från den irländska vattenspanieln och korsades senare med pudel för att skapa en bra vattenhund med täta lockar som stötte bort vatten och gjorde att pälsen inte fastnade i undervegetation. Det var en av de första raserna som visades i England.

Beteende


Curly är en livlig hund som älskar att ha roligt och att vara en del i familjen. De är underbara husdjur och kommer väl överens med barn. De är något reserverade mot främlingar, men är sällan aggressiva. De skäller lågt och mörkt, men också sällan. Curlies är hängivna sin familj och mår bäst av att tidigt vänja sig vid att vara kring människor och andra hundar för att motverka senare problem. De tar ganska lång tid på sig att mogna och agerar som stora valpar under de första åren, men är kärleksfulla och vill vara dig till lags.

De är intelligenta, men blir lätt uttråkade. Eftersom de är arbetshudar behöver de fylla en funktion. Om du inte kan 'arbeta' med dem på ett fält behöver de massvis med lektid för att se till att de inte blir destruktiva. Agility och apportlekar är ett bra sätt för dem att bli av med all sin energi. De kommer oftast när du ropar, åtminstone efter att de kommit förbi valpstadiet. De älskar att vara ute på promenader, och har massvis med energi, så se till att de motioneras tillräckligt varje dag. När de tröttats ut tycker de om att vila inomhus, och kräver inte så mycket av dig. De är perfekta husdjur för en familj som tycker om att vara utomhus, eftersom de är uthålliga och helst vill vara med dig hela tiden.

Curly coated retrievers älskar att simma och vara kring vatten. Att kasta leksaker ner i vattnet som de får hämta kan underhålla dem i timmar. Träning måste vara lugn, men bestämd. De blir lätt uttråkade av repetitiva kommandon, så använd olika taktiker. De är intelligenta, så det bör gå ganska lätt att träna dem.

Pälsen måste borstas då och då när hunden fäller, men att borsta för ofta kommer påverka de täta lockarna. Du kan klippa pälsen då och då för att hålla den fin, men det behövs oftast väldigt sällan. Pälsen tar för det mesta hand om sig själv och torkar snabbt, men se till att inga tovor bildas. Curly coated retrievers är friska hundar, men drabbas ibland av höftdysplasi.

Temperament


Curly coated retrievers är självständiga men vill följa dig. De är väldigt intelligenta hundar som älskar långa promenader och massvis med motion. De kan bli väldigt livliga i hemmet, men tillräckligt med träning bör hålla dem lugna. Det är viktigt att visa vem som bestämmer och konstant fortsätta med lydnadsträning.

De kommer bra överens med barn och andra husdjur, men måste vänja sig tidigt för att bli välfungerande vuxna hundar.

Hälsoproblem


Curly coated retrievers kan drabbas av höftdysplasi, magomvridning, hjärtproblem och vissa cancerformer.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 9 - 14 år
 • Vikt: 22,7 - 40,9
 • Höjd: 58 - 69 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Hypoallergen
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Curly coated retriever

Senaste recensionen för Curly coated retriever


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.