Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Silky terrier Hundar

Två underbara silkiga terrier som tittar upp på sin ägare och väntar på ett kommando. En närbild av en silky terriers otroligt välvårdade päls och spetsiga öron. En silkig terrier som visar upp sin vackra, långa och mjuka päls. En silkig terrier som står upp på bakbenen och vill ha uppmärksamhet Två vackra små silky terrier som njuter av varandras sällskap En silkeslen terrier med en underbar, lång och mjuk päls En vacker, liten, långpälsad silkig terrier som sitter tålmodigt i gräset En vackert skött silky terrier som visar upp sina spetsiga öron. En närbild av en silky terriers vackert lilla skägg och spetsiga öron. En underbar liten silkeslen terrier som gärna vill gå i vattnet En glad australian silky terrier redo att leka

Historia


Silky terriern härstammar från 1890-talets Australien, där den skapades genom avel av importerade Yorkshireterriers och inhemska blue and tan-terriers. Resultatet var en liten hund med lång silkeslen päls. Rasen standardiserades under tidigt 1900-tal. I sitt hemland kallas de Australian Silky Terriers, men bara Silky terrier i resten av världen.

Beteende


Dessa små hundar är busiga, aktiva och lekfulla, samt sanna terriers. De har stark jaktinstinkt och kommer ofta jaga mindre djur och försvinna ner i hål i marken på jakt efter sitt byte. De kommer bra överens med äldre barn, men på grund av sin storlek och ganska ömtåliga kroppshydda klarar de sällan av tuffare lek. De är fantastiska vakthundar och kommer skälla så fort någon närmar sig dörren. De kan vara misstänksamma mot främlingar i början, men kommer snabbt ändra inställning om du visar att det är okej. Silky terriers kan vara något stridslystna mot andra hundar om de inte tidigt vant dig, även hundar som är 10 gånger större än dem själva.

De är smarta hundar som kommer lära sig snabbt om de blir tränade. De tycker om att vara med familjen, och lek är ett perfekt sätt att lära dem nya trick och öva lydnad. På grund av sin intelligens kan de lätt bli uttråkade, så det är viktigt att ofta leka med dem och ta med dem på promenader så de stimuleras, vilket motverkar de flesta sorters problem. De kommer gärna krypa upp nära dig för att få uppmärksamhet, men de är inga vanliga knähundar. Så fort någon kommer nära ytterdörren kommer de hoppa upp och springa dit. Om de inte tidigt avvänjs kommer de också skälla. Eftersom de tycker om att vara nära människor drabbas de ibland av separationsångest, så det är viktigt att vid en ung ålder vänja din silky vid att vara ensam några timmar, då kommer de acceptera det som normen. Med de sagt passar de bäst i ett hem där någon är hemma större delen av dagen.

På grund av sin storlek går det också oftast bra att ta med dem ut - de älskar att se nya platser och träffa nya människor. Silky terriers är aktiva hundar som måste göra sig av med all sin energi, antingen genom promenader eller lek. De älskar att jaga efter bollar inomhus, men är som gladast när ni är ute och utforskar naturen. De tycker om att gräva, så det kan vara värt att bygga en sandlåda om du vill rädda din trädgård.

Den långa pälsen måste borstas dagligen, och klippas när den blir för lång. Pälsen hålls finast om den tvättas en gång i månaden. Silky terriers kan drabbas av patellaluxation och trancheakollaps - att använda en sele istället för koppel kan hjälpa.

Temperament


Silky terriers är livliga och nyfikna små hundar. De är intelligenta och redo att utforska varenda centimeter av nya platser. De måste tidigt vänja sig vid att umgås så att de lär sig att främmande hundar och människor inte utgör ett hot. Precis som de flesta andra terriers kan silkys vara ganska högljudda, och kommer berätta för dig när någon närmar sig ytterdörren.

Hälsoproblem


Silky terriers kan drabbas av grå starr, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), cancer, allergier, patellaluxation (urvriden knäled), Legg-Calvé-Perthes-sjukdom (nedbrytning av toppen på lårbenshalsen som kan leda till svullna leder och svårigheter att röra sig), höftdysplasi och epilepsi.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 4 - 5 kg
 • Höjd: 23 - 25 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Upp till 30 minuter

Bilder på Silky terrier

Min själsfrände sissi ❤️.

Senaste recensionen för Silky terrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.