Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Canaan dog Hundar

En canaan med en underbar kort slät päls Kanaanhund-utanför En vacker ljuspälsad canaan som skäller En närbild av en canaans vackra långa öron

Historia


Canaan dog har funnits i tusentals år och kan kanske vara den allra äldsta hundrasen som fortfarande finns kvar. Den började som vildhund, och det var inte förrän under 1930-talet som de tämjdes. Ett par vid namn Rudolphina och Rudolph Menzel fångade semi-vilda hundar och började ett avelsprogram. Några år senare användes de av militären för att hitta minor, men också som husdjur och vakthundar. Rudolphina började också träna dem som guidehundar till blinda, men insåg snabbt att de var allt för självständiga. Arbetet med selektiv avel fortsatte efter parets död, och canaan dog blev snabbt ett populärt val som arbetshund i det hårda klimatet i Mellanöstern. 1965 importerades de till USA, men accepterades inte in i kennelklubben förrän 1997. De ses nu som fantastiska vallhundar och gör bra ifrån sig på utställningar. De börjar också bli mer och mer populära som husdjur.

Beteende


Canaaner tycker om att vara runt de människor som de ser som sin flock, men kan vara misstänksamma mot främlingar. Deras naturliga vaktinstinkter gör att det är superviktigt att socialisera dem från en tidig ålder. Det innefattar att ta med dem till många olika platser, låta dem träffa nya människor och se till att människor hälsar på hemma hos er. De kan vara ganska aggressiva mot andra hundar, så valpkurser, och senare vuxenkurser, är viktigt för att skapa ett sunt förhållande till andra hundar. De tycker om barn, men kan ibland försöka valla dem. De behöver veta vem som bestämmer, och kommer ibland försöka dominera främlingar som kommer på besök. Canaan dogs är fantastiska vakthundar och kommer skälla när någon ringer på dörren eller går förbi huset. Skallen kan bli problematiska, så se till att de tidigt lär sig när det inte är okej att skälla.

Canaan dogs är väldigt intelligenta och aktiva hundar som kan tänka självständigt och tycker om psykiska utmaningar. Träning måste hållas bestämd men varierad eftersom de lätt blir uttråkade. Lekar och mat-/belöningsbaserad träning fungerar bäst, och de tycker om att lära sig eftersom det håller dem mentalt stimulerade. De gör bra ifrån sig i lydnads-, vallnings- och spårtävlingar, och fysisk kontakt med dig håller dem glada. De är beskyddande över sina ägare, men vanligtvis inte aggressiva mot människor.

Rasen kräver ganska mycket motion, och även om de älskar att sova är de inte lata hundar. De behöver åtminstone en lång promenad om dagen, helst två, och är perfekta löparpartners. Agility är ett bra sätt att trötta ut dem, och de älskar det höga tempot och det beröm de får. Försök att inkorporera mental träning i era promenader eftersom det hjälper med deras självständiga natur.

Rasen lider inte av några ärftliga sjukdomar och klassas som väldigt frisk.

Canaan dogs päls behöver bara borstas en gång i veckan för att få bort döda hårstrån, och möjligtvis lite oftare när de fäller.

Temperament


Canaan dogs är intelligenta och självständiga. De är otroligt rörliga och uthålliga, så det är viktigt att det får en möjlighet att röra sig mycket varje dag för att motverka risken för en uttråkad och destruktiv hund inomhus. Förvänta dig inte överdrivet med närhet från en canaan, de vill få din kärlek genom utmanande träning. De är inte speciellt förtjusta i främlingar, men är sällan aggressiva, utan skäller och backar istället. För att motverka aggression mot andra hundar (vilket kan vara ett problem med canaans) är det viktigt att tidigt socialisera dem.

Hälsoproblem


Canaan dogs kan drabbas av epilepsi, cancer, allergier, höft- och armbågsdysplasi, patellaluxation (knäledsurvridning) och diabetes.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 16 - 25 kg
 • Höjd: 48 - 61 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Sällskapshund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Canaan dog

Senaste recensionen för Canaan dog


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.