Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Flatcoated retriever Hundar

En vacker svart flat coated retriever med en härligt tjock päls En frisk, ung flat coated retriever med en härligt lång päls En ung vuxen flatcoated retriever med tjock, mjuk päls. En vuxen flatcoated retriever med en valpskuren päls Två mycket bekväma flat coated retrievers som njuter av Golvet

Historia


Retrievers av alla sorter har använts av fiskare och jägare. När man började döda byten med gevär under 1800-talet avlade man avla rakhåriga retrievers från de med vågig päls som användes av fiskare för att hämta tillbaka byten. På så sätt skapades flatcoated retrievers. Antalet hundar minskade efter andra världskriget, men rasen blir nu mer och mer populär som både arbetshund och husdjur. I många länder korsavlas de med labrador retrievers för att få fram en perfekt ras att använda som blindhund. De används också ibland som tullhundar.

Beteende


Flatcoated retrievers är familjehundar. De älskar att vara runt människor och viftar alltid på svansen. De är lekfulla och älskvärda och kommer aldrig gå långt ifrån dig. De passar bra i en familj med andra husdjur, men kan vara lite för studsiga för mindre barn. De kommer skälla vid dörren, men välkomnar oftast främlingar med en viftande svans och vänliga slick. De kommer bra överens med andra hundar om de vant sig tidigt, och är sällan aggressiva. Flatcoated retrievers är intelligenta och lär sig ganska fort; de tycker om att ha ett jobb. De tycker om att bära saker i munnen och kommer ofta komma tillbaka med en present, kanske en pinne eller en strumpa de hittat. De kan leka apport i timmar, och tycker om att tävla, så agility eller lydnadstävlingar kan vara ett bra sätt att trötta ut dem.

De älskar vatten och kommer simma så fort de får chansen. Det inkluderar leriga pölar, eller bara lera. Det sägs att flatcoated retrievers kan hitta vatten i öknen.

Träning måste göras lite och ofta eftersom de ibland kan ha ganska kort uppmärksamhetsspann. Belöningsbaserad träning fungerar bäst eftersom de kan vara känsliga för hårda ord. De beter sig som valpar ganska länge, och vissa säger att de aldrig riktigt växer upp. De vill vara sin ägare till lags och tenderar att inte försvinna för långt bort från dig. På promenader är de livliga och uppmärksamma, och kommer oftast tillbaka så fort du ropar. De kräver ganska mycket daglig motion för att hållas psykiskt aktiva. Annars kan de blir uttråkade och destruktiva. När de har fått röra på sig tycker de om att ta igen sig i sängen, i ditt knä eller i soffan om de får. Om inte kommer de sova nedanför dig, så att de kan vara så nära som möjligt.

Pälsen måste borstas ett par gånger i veckan för att hållas fin och för att ta bort döda hår. De är relativt friska hundar, men kan drabbas av höftdysplasi och glaukom.

Temperament


Flatcoated retrievers är entusiastiska och lekfulla hundar. De vill vara din bästa vän och kommer yla och skälla om de lämnas ensamma för länge. Rasen har också en tendens att försöka slicka dig så ofta de kommer åt, eftersom de vill ha kärlek. De är stora atletiska hundar som kräver mycket motion, och passar inte för en soffpotatis.

De är toppen för familjer och visar sällan någon aggression mot andra hundar. Med det sagt är de inte alltid medvetna om sin egen styrka och kan ibland vara som en elefant i en porslinsbutik. Det är viktigt att de tidigt får umgås med andra hundar och husdjur för att motverka att de blir allt för uppspelta när de träffar andra djur.

Hälsoproblem


Flatcoated retrievers kan drabbas av flertalet cancerformer, epilepsi, magsäcksomvridning och glaukom.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 8 - 12 år
 • Vikt: 24 - 36 kg
 • Höjd: 56 - 61 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Flatcoated retriever

En brun retriever satt på en gräsmatta i trädgården

Senaste recensionen för Flatcoated retriever


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.