Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Jack Russell Hundar

En vacker, kvinnlig jack russell terrier som står högt och visar upp sin korta kroppsbyggnad En närbild av en ung vuxen jack russell terriers spetsiga öron En härlig, liten jack russell terrier valp som ser väldigt nyfiken ut En lekfull liten jack russell terrier som är redo att tillbringa lite tid med sin ägare En ung jack russell terrier med en vacker och snygg kort päls En jack russell terrier och en chortaj på ett afrikanskt frimärke En jack russell terrier som slappnar av på stranden och visar upp sina vackra stora öron. En vacker, liten, kvinnlig jack russell terrier som hoppar i vattnet. En närbild av en ung jack russell terriers vackra små öGon och mjuka valppdräkt En frisk, ung jack russell terrier-valp som tuggar på en leksak En frisk, ung, vuxen jack russell terrier med en vacker, mjuk, kort päls En härlig, liten jack russell terrier som slappnar av i en båt efter att ha badat En underbar jack russell terrier som står högt och visar upp sin vackra, korta kropp. En underbar liten jack russell terrier valp som vilar i sin säng En upphetsad jack russell terrier som springer mot sin ägare Tre vackra, små jack russell terrier som sitter fint tillsammans

Historia


Jack russel terrier härstammar från England och 1800-talet, och började som en blandras från den nu utdöda white terrier. Hundarna föddes upp för att användas vid rävjakt eftersom de kunde lokalisera, gräva ut och hålla en räv tills jägaren kom fram, men blev snabbt kända som fantastiska råttdödare. De är vanligtvis små hundar men envis attityd och en stark instinkt att jaga. Det finns två olika typer; släthårig och strävhårig.

Beteende


Jack russels är roliga hundar. De är busiga, energiska och fulla av personlighet. Det är omöjligt att ignorera en jack russel! De avlades som en arbetarhund, så de tycker om att hållas aktiva. Om du tar med dem på en två timmar lång promenad kommer de absolut ta en liten tupplur, men kommer sen vara redo att leka igen. Med de sagt är de väldigt hängivna sina ägare och kommer vilja sitta med dig och bli klappade. De är väldigt busiga små hundar som älskar att krypa ner i hål eller smita ut under stängsel.

Träning behöver därför vara väldigt bestämd. De är intelligenta och lär sig fort, men kommer använda det emot dig om du inte lär dem vem som bestämmer! Deras naturliga instinkt är att jaga, så såvida du inte är 100% säker på att din hund kommer komma tillbaka (det gör de, när det passar dem), är det bäst att motionera dem på ett säkert ställe eller i koppel. De är väldigt aktiva hundar och kommer alltid vara på jakt efter nya spännande dofter, vanligtvis med en frenetiskt viftande svans. Du kommer aldrig vara färdig med att träna din jack russel, det måste konstant pågå, helst varje dag för att påminna dem att det är du som bestämmer. De älskar lekar, så apport, kurragömma, agility eller frisbee kommer alltid vara populärt. De tycker också väldigt mycket om att gräva!

Jack russels kommer bra överens med barn som respekterar dem, och med hundar de känner, men kan vara tveksamma mot okända hundar. Det är viktigt att tidigt vänja dem vid andra hundar. De kommer jaga gnagare och katter, men det går att vänja dem vid katter om de träffas tidigt i livet. Jack russels är tuffa små hundar med få hälsoproblem som dessutom lever länge. De strävhåriga måste borstas ett par gånger i veckan. Det enda problemet med jack russels är att de tenderar att älska räv-, grävling- och hjortbajs, och kommer glatt leta upp en hög att rulla sig i.

Temperament


Jack russel terriers är busiga och lekfulla. De har en stark jaktinstinkt eftersom de under massvis med år föddes upp för att döda skadedjur. Det gör att de är svåra att kombinera med små husdjur och katter, eftersom det är troligt att de kommer se dem som byten.

De är orädda och otroligt stolta och inte kommer backa för bråk, så det är viktigt att hålla dem under uppsyn på promenader och tidigt träna dem att umgås med andra hundar. Med det sagt är de fantastiska husdjur som älskar att få din uppmärksamhet. De älskar att leka och upptäcka nya saker, så jack russels är definitivt inte en hund för latmaskar.

Hälsoproblem


Jack russels kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, knäledsproblem, linsluxation (linsen i ögat förskjuts från sitt ursprungliga läge), progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 13 - 16 år
 • Vikt: 6.4 - 8.2 kg
 • Höjd: 25-38 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Jack Russell

Jack
Mysa
Kom igen, nu sticker vi härifrån
Bräken
En jack russelhund med röd krage.
Russel terrier (kortare ben!)
Charlie the JRT som ler gör varje dag till en fantastisk dag
Platschef
Bailey en korthårig trefärgad jack Russel terrier
Toby en långhårig trefärgad jack Russel terrier
CoCo Black & Tan Jack Russell
Rex Jack Russell
Penny älskar att sola
Underbart Penny x
Jag vet att det är här
Ledsen att jag är stygg men jag kan verkligen inte hjälpa det

Senaste recensionen för Jack Russell


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.