Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Lakelandterrier Hundar

En vacker liten lakelandterrier med lockigt hår som sitter mycket prydligt. En härlig, ung lakelandterrier som pustar och väntar på att få leka med sin ägare. En lakelandterrier som sträcker ut sig rejält En närbild av den tjocka lockiga pälsen på en ung lakelandterrier En frisk ung lakelandterrier med lockigt hår på fötterna och snygga, långa fransar. En närbild av en lakelandterriers vackra skägg. En frisk lakelandterrier som visar upp sina underbart långa ben En härlig liten lakelandterrier som står uppe på ett picknickbord Två vuxna lakelandterrier med underbart mjuka, lurviga pälsar

Historia


Lakelandterrier härstammar från regionen Lake District i England och användes för att döda rävar som kom för att jaga nyfödda lamm. Rasens exakta ursprung är okänd, men de är nära besläktade med borderterrier, bedlingtonterrier och foxterrier och var perfekt utformade för att hitta och döda rävar. De är atletiska och kan jaga skadedjur över de branta backarna i Lake District. De erkändes av den engelska kennelklubben 1921 och blev snabbt populära som utställningshundar. De har länge inte varit så populära som husdjur, men har vunnit mer priser på utställningar än någon annan ras.

Beteende


Lakelands är modiga, vänliga och självsäkra hundar. De älskar att umgås med sin familj och är väldigt bra med barn och andra hundar om de får växa upp tillsammans. De är nyfikna och kommer alltid skälla när någon ringer på dörren, vilket gör dem till perfekta vakthundar. De kan vara reserverade med främlingar, men med tidig socialisering kan det försvinna. De är sällan aggressiva mot människor, men det kan hända med okända hundar. De börjar sällan bråka, men kommer inte ge upp om någon utmanar dem. Deras mod kan leda till problem, så de måste tidigt vänja sig vid hundar för att lära sig att de inte utgör något hot.

Lakelandterriers måste få springa, utforska och jaga, det håller dem psykiskt glada och fysiskt uttröttade. De är sanna terriers och kommer jaga kaniner, ekorrar och en plastpåse som blåser i vinden. De springer efter allt, även din grannes katt, så ta det försiktigt. Om någonting mer intressant händer någon annanstans kommer de ignorera dina rop. De motioneras därför säkras på ett inhägnat område eller i långt koppel.

Lakelands behöver konstant och bestämd träning och du måste ha mycket tålamod eftersom de är väldigt envisa. De är smarta och självständiga och kommer ofta bara ignorera dig. Träning måste hållas kort och rolig; använd lek och positiv uppmuntran för att få ut så mycket som möjligt av det hela. De kan vara något possessiva över sin mat och visa aggression om någon kommer nära, så se till att tidigt vänja dem av vid detta beteende. Lakelands har massvis med energi och måste få ganska mycket motion. De älskar att springa, men de kommer hitta hål i alla stängsel, och deras kropp är utformad för att ta sig igenom dem, så håll ögonen öppna! När de fått motionera är de väldigt nöjda med att gosa med dig på soffan.

Pälsen måste borstas ett par gånger i veckan och klippas ett par gånger om året. De drabbas sällan av några hälsoproblem, men linsluxation och andra ögonrelaterade tillstånd är vanligare än hos andra raser.

Temperament


Lakelandterriern är arbetsamma och tuffa hundar. De älskar att springa, leta och jaga, vilket betyder att vilket litet djur som än springer från en lakeland troligtvis kommer ses som byte.

De är bättre med andra hundar än de flesta terriers, men håller aldrig tillbaka på sin attityd, så det är viktigt att hålla koll på hunden när hen umgås med andra. Lakelandterriers behöver en bestämd och säker ägare som kan ge rätt träning, annars riskerar man att få en allt för självständig och busig hund.

Hälsoproblem


Lakelandterriers kan drabbas av Legg-Calvé-Perthes sjukdom (nedbrytning av lårbenshuvudet som kan led till ledsvullnad och rörelsesvårigheter), allergier, grå starr, linsluxation (lös lins inne i ögat som kan leda till blindhet), hypotyreos och koaguleringssjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 16 år
 • Vikt: 7 - 8 kg
 • Höjd: 33 - 37 cm
 • Ovanlig: Ja
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Lakelandterrier

Senaste recensionen för Lakelandterrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.