Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Faraohund

Historia

Faraohunden härstammar från Egypten och har funnits i hundratals år. Rasen har förändrats väldigt lite över åren, och användes då som nu som vinthund. Hundarna togs till Malta, och blev snabbt populära med lokalbefolkningen på grund av sin förmåga att jaga kaniner. Den är nu landets nationalhund. Rasen är speciell eftersom den kan rodna när den är uppspelt eller glad, och ofta ler.

Beteende

Faraohundar passar för familjer och kan vara en del av ert vanliga liv. De älskar uppmärksamhet från människor och kommer aktivt söka efter den. De kommer bra överens med barn och större hundar, men katter, smådjur och mindre hundar kan ibland ses som byten. Om de vänjer sig från tidig ålder bör det dock inte vara ett problem för de flesta. De kan vara reserverande mot främlingar, och vissa är väldigt blyga, så det är viktigt att som valpar låta dem träffa så mycket människor som möjligt. De är lekfulla och kan vara väldigt busiga, men det är en del av deras älskvärda personlighet. De är clowner och tycker om att få dig att skratta.

Faraohundar känner in sina omgivningar och avskyr all slags dålig stämning. De är avlade för att jaga, och det finns ingenting de tycker bättre om. Det är därför viktigt att motionera dem på platser där de inte kan rymma, eller i koppel. Det spelar ingen roll hur lydiga de är, när de får syn på någonting (och de kommer de göra), kommer de försvinna på en sekund. De är otroligt uthålliga och kommer jaga efter ett byte i kilometer, utan någon som helst tanke på dina rop. De kan både hoppa över stängsel och gräva sig under dem.

Faraohundar är smarta, och kommer använda sin intelligent för att få som de vill. Träning brukar gå ganska lätt, men det är svårt att få dem att komma tillbaka när du ropar. Vänlig och belöningsbaserad träning med mycket lek fungerar bäst, eftersom de kommer gå undan om de möts av hårda ord eller orättvis behandling. De behöver ganska mycket motion varje dag, och är bra löpningspartners. Så länge de får vara ute och springa omkring kommer de dock vara glada.

På grund av sin tunna kroppshydda och tunna päls tycker faraohundar inte om kyla. De behöver en jacka på vintern och väldigt mjukt underlag att sova på. De kommer hitta den varmaste och mest bekväma platsen i huset (din säng) om de inte är nöjda med sin egna säng. Pälsen kräver väldigt lite vård, men måste borstas då och då. Huden är tunn och kan lätt skadas. Faraohundar är väldigt känsliga för narkos, och vissa kan drabbas av allergier och hudsjukdomar. Bortsett från det är de dock väldigt friska hundar.

Temperament

Faraohundar är eleganta och självsäkra. Denna välformade och vackra hund är otroligt atletiskt och har stark jaktinstinkt. Denna kombination kan göra att det är väldigt svårt att låta dem gå utan koppel eftersom de älskar att jaga och kommer sätta efter allting de hör, ser eller känner doften av.

De är mjukisar inomhus och älskar att slappna av på en mjuk säng. De kommer bra överens med barn och andra hundar, även om de egentligen inte kunde bry sig mindre om att träffa dem. Deras starka jaktinstinkt kan göra det svårt att ha dem kring katter.

Hälsoproblem

Faraohundar kan drabbas av brutna ben, allergier och epilepsi.

Information om rasen

 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 14 år
 • Vikt: 20 - 25 kg
 • Höjd: 53 - 64 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Relaterade produkter

Bilder på Faraohund

Senaste recensionen för Faraohund

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.