Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Bolognese Hundar

En söt bolognese som sitter ner Huvudet på en vacker bolognese En ung och fluffig bolognese En fräck bolognese som får sitt hår klippt. En stilig bolognese som sitter på gräset En glad bolognese som får sitt hår fixat

Historia


Bolognesen är nära besläktad med bichon frisé och härstammar från den italienska staden Bologna. Den avlades fram runt Medelhavet genom att korsa stora vattenhundar med små vita hundar. De föddes upp som knähundar för rika kvinnor och gavs vanligtvis som presenter av överklassen. Efter andra världskriget minskade antalet individer, men ett antal uppfödare fortsatte föra rasen vidare, och idag är de relativt vanliga.

Beteende


Bolognesen är en kärleksfull hund som älskar att vara kring människor. De är väldigt tålmodiga och blir sällan irriterade, vilket annars kan vara ett problem med små hundar. De älskar barn och är lekfulla och aktiva kring dem, men på ett fint sätt. De tenderar att komma en familjemedlem närmre än de andra, men vill allmänt bara ha så mycket uppmärksamhet som möjligt. De kommer skälla när någon närmar sig dörren, och kan ibland vara misstänksamma mot främlingar. Bologneser kommer vanligtvis också överens med katter och andra hundar, speciellt om de vant sig från en tidig ålder. Det finns ingenting de tycker bättre än att rulla ihop sig och sova i ditt knä, och de är kända för att alltid leta upp den mjukaste platsen att sova på.

Som många andra hundar kan de drabbas av liten-hund-syndromet och tro att de är flockens ledare. De kräver bestämd och konsekvent träning och lär sig snabbt, men kommer försöka få dig runt sitt lillfinger, så du måste se till att visa att det är du som bestämmer. Många ägare tenderar att skämma bort sin bolognese genom att handmata dem och behandla dem som små barn. Det kan ställa till stora problem och resulterar vanligtvis i en bortskämd och svårhanterlig hund! De älskar beröm och vill vara alla till lags, vilket gör träning lättare.

Bologneser har inte så höga energinivåer, men behöver regelbundna promenader för att hållas fysiskt stimulerade och för att motverka fetma, som ibland kan vara ett problem hos rasen. Ett par kortare promenader om dagen, plus livlig lek inomhus räcker oftast för att trötta ut dem hålla dem friska. De kommer oftast tillbaka när du ropar, men det brukar inte behövas eftersom de helst stannar vid din sida, och de älskar att leka med andra hundar på promenader. De kan vara ganska tuffa när de leker, men är sen den totala motsatsen när ni kommer hem.

Pälsen måste borstas regelbunden för att hållas vit, men de fäller inte mycket. De är ganska rena hundar som passar bra för allergiker.

Bolognese är en väldigt frisk ras som lever länge, men kan drabbas av patellaluxation och få problem med sina tänder, precis som många andra mindre raser. Det handlar mest om att den lilla munnen blir för full, så det är bra att tidig vänja din hund vid att få tänderna borstade.

Temperament


Bologneser är kamratliga och uppmärksamma hundar. De måste vara med dig hela tiden, och hatar att lämnas ensamma. Det kan till och med gå så långt att de blir otroligt possessiva och fruktansvärt ledsna om de lämnas ensamma. Med det sagt är de lätta att ha att göra med och är intelligenta nog att lära sig massvis med saker, och de är förvånansvärt rörliga. En promenad om dagen är tillräckligt för dessa hundar.

Hälsoproblem


Bologneser kan drabbas av allergier, öroninfektioner, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), Legg-Calvé-Perthes sjukdom och njursten.

Information om rasen


 • Status: Utrotningshotad
 • Livslängd: 10 - 14 år
 • Vikt: 2,7 - 6,4 kg
 • Höjd: 25 - 30 cm
 • Ovanlig: Ja
 • Päls: Lång
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Medel

Bilder på Bolognese

Senaste recensionen för Bolognese


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.