Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Foxhound Hundar

En närbild av en engelsk foxhounds vackra, starka huvud. En grupp engelska foxhounds som använder sina känsliga näsor En flock engelska foxhounds som är ute och motionerar En flock engelska foxhounds på kenneln En engelsk foxhounds vackra, tjocka päls En stor engelsk foxhound med sin muskulösa kropp och fantastiska doft. En flock engelska foxhounds

Historia


Den engelska foxhounden har funnits i ett par hundra år, men rasens exakta ursprung är okänt. Det är troligtvis en korsning mellan foxterrier och greyhound. Under 1750-talet avlades de för att följa med ridande jägare och hitta rävar. Vid slutet av 1800-talet var över 100 flockar (med ungefär 50 hundar per flock) registrerade i England. Även om rävjakt nu är olagligt i England finns fortfarande konstgjorda jakter där foxhounds används. De blir mer och mer populära på utställningar och som husdjur, men är fortfarande starkast förknippade med rävjakt.

Beteende


Foxhound är en aktiv ras som kan springa kilometer efter kilometer. De är bra familjehundar och kommer bra överens med andra husdjur och hästar, men behöver sällskap av antingen människor eller hundar för att hållas glada. De avlades för att leva i flock, så att bo med en familj gör att hunden kan leva ut detta. De tycker om att leka och skapa band till både människor och hundar.

De har otroligt bra luktsinne och kommer försvinna i ett nafs om de får upp ett spår. Det är svårt att lära denna ras att komma tillbaka när du ropar eftersom de vill springa, så det är bäst att motionera på ett säkert område eller i koppel. De är perfekta löpningspartners och kommer utan tvekan orka mer än du. Foxhounds är försiktiga, lugna och sociala hundar, men kan vara något misstänksamma mot främlingar till att börja med. De kommer bra överens med barn och är väldigt toleranta. De behöver bestämd men kärleksfull träning från tidig ålder för att växa upp till välfungerande hundar. De kan vara envisa, men kommer efter ett tag lära sig. De är bra på agility och flyball, och de är bra sätt för dem att göra sig av med all energi. De behöver väldigt långa promenader varje dag och helst med möjlighet att springa runt utan koppel, men det måste ske på en säker plats. När de springer fritt kommer du inte kunna fånga dem. När ni kommer hem kommer de gärna sova en bra stund, men kan vara redo att gå ut igen när som hest. Du kommer få det svårt att helt trötta ut dem!

Engelska foxhounds skäller sällan, men ylar när de fått upp ett spår eller om de är exalterade. De kräver väldigt lite pälsvård, men behöver borstas ungefär en gång i veckan. Det finns inga direkta hälsofaror med rasen, generellt sett är de väldigt friska. Höftdysplasi kan dock ses ibland.

Temperament


Engelska foxhound är snälla familjehundar. De avlades fram som flockdjur och behöver sällskap i livet, så de hatar att lämnas ensamma. Sällskap kan ges i form av andra hundar eller en familj.

De kommer bra överens med barn och andra hundar, och kommer hänge sig helt till familjen. Eftersom de utvecklades för att jaga räv kan de springa i timmar. Det betyder att de kräver massvis med motion för att hålla sig nöjda. Du kommer få det svårt att trötta ut en foxhound; hen kommer vilja följa med dig ut när som helst.

Hälsoproblem


Foxhounds kan drabbas av höftdysplasi, njursjukdomar och epilepsi.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 13 år
 • Vikt: 29 - 34 kg
 • Höjd: 58 - 69 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Foxhound

redo att släppas ut

Senaste recensionen för Foxhound


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.