Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Welshterrier Hundar

En vuxen hane welsh terrier som sitter tålmodigt och väntar på ett kommando. En hane welsh terrier som visar upp sin vackra korta kropp och sina långa ben. En närbild av en welsh terriers rufsiga skägg och slappa öron En welsh terriers härliga, tjocka, trådiga päls Tre underbara, små welsh terriers som njuter av varandras sällskap En vacker welsh terrier njuter av en vila på en stol utomhus En liten welsh terrier, redo att leka med sin ägare En liten, fin welsh terrier som ligger i löven En ung welsh terrier som visar upp sin vackra, korta kropp och trådiga päls. Två underbara welsh terriers som sitter prydligt och tålmodigt väntar på ett kommando

Historia


Welshterriern närstammar från Wales, och är en av de äldsta terrierraserna, och var från början känd som 'the black and tan terrier'. Namnet ändrades av den engelska kennelklubben 1885, då rasen standardiserades. Welshterriers avlades för att jaga räv, grävling och utter, och är fantastiska på att hålla skadedjur borta från gårdar.

Beteende


Welshterriers är modiga och roliga hundar. De älskar livet och tycker om att springa runt med sin ägare och leka lekar, och bara vara allmänt galen. Deras busiga temperament är kul och oftast inte destruktivt, utan bara så som de är. De älskar barn och kommer bra överens med andra hundar om de vänjer sig från en tidig ålder, men kan inte hållas med smådjur som marsvin och kaniner eftersom deras jaktinstinkt är allt för stark. Vissa klarar av katter, andra inte. De är oftast lite tillbakadragna med främlingar, men väldigt sällan aggressiva. Det samma gäller för andra hundar, de kommer aldrig börja ett bråk, men inte heller backa om de blir utmanade. De älskar att mysa på soffan och är oftast väldigt lugna inomhus, men kan ibland få för dig att springa runt som en galning i fem minuter på jakt efter någon att leka med.

Att träna en welshterrier tar tid. De är självständiga tänkare och avlade att arbeta ensamma, så det kan vara svårt att träna dem. De tröttnar snabbt på repetitiva övningar och tycker bäst om att lösa problem själva. Om de är på rätt humör kan de lära sig snabbt, men de kommer inte alltid följa dina kommandon. De är ofta envisa, och det är viktigt att konstant visa dem vem som bestämmer. Lekbaserad träning fungerar bäst, och helst utomhus, så att de associerar träning med någonting roligt. Welshterriers kan vara problematiska när det kommer till skall, så de måste tidigt lära sig 'tyst'-kommandot för att undvika problem med grannar. Deras nyfikna natur betyder att de alltid kommer rusa till dörren när någon kommer, och kommer skälla för att berätta att någon närmar sig. De är inte typiska terriers, utan relativt lugna och försiktiga, men deras jaktinstinkt kan fortfarande visa sig när ni är ute, så det är bäst att hålla dem i koppel. De kräver ganska mycket daglig motion för att tröttas ut både fysiskt och psykiskt. De kommer älska att springa bredvid dig när du joggar, och tröttnar sällan.

Deras lockiga päls måste borstas ett par gånger i veckan, och trimmas var tredje månad för att hålla benen och ansiktet fina. För uppvisningshundar krävs speciell trimning som påverkar färgen och konsistensen på pälsen. Welshterriers är vanligtvis väldigt friska hundar utan några större problemområden. De kan dock drabbas av vissa ögonsjukdomar.

Temperament


Welshterriers är lekfulla och nyfikna hundar. De älskar att jaga efter bollar i trädgården, men så fort du vänder ryggen till kommer de försöka hitta ett hål i staketet för att ta sig ut. De trivs bäst med aktiva ägare som kan motverka deras förmåga att bli uttråkade genom massvis med lekar och motion.

Welshterriers är vanligtvis ganska busiga kring främlingar och andra hundar, och har lite av ett dåligt rykte. För att motverka detta är det viktigt att tidigt vänja dem vid att umgås med massvis med både djur och människor.

Hälsoproblem


Hälsoproblem som kan drabba welshterriers inkluderar linsluxation, glaukom, epilepsi, allergier, patellaluxation (knäledsurvridning), Legg-Calvé-Parthes sjukdom och höftdysplasi.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 13 år
 • Vikt: 9,1-10 kg
 • Höjd: Upp till 38 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Hypoallergen
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Welshterrier

[Ingen Bildtext]

Senaste recensionen för Welshterrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.