Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Shih tzu Hundar

En vacker liten shih tzu som står upp och visar upp sin stora, buskiga svans. En GorGeooss liten shih tzu, som visar upp sin vackert skötta päls. En liten shih tzu-valp som sitter snyggt på Golvet En mogen och välmanövrerad liten shih tzu som sitter prydligt. En vuxen shih tzu med en kort valpskuren päls och flummiga öron En nyfiken liten shih tzu som väntar på ett kommando En underbar liten shih tzu som visar upp sin vackra vita päls och sitt rufsiga skägg. En shih tzu med en vacker, lång päls som ligger på en sten En shih tzu med en stor fluffig päls som visar upp sitt rufsiga skägg En shih tzu med en otroligt lång päls som visar upp sina vackra, korta ben. En vacker, liten shih tzu som sticker upp sitt huvud ur undervegetationen. En härlig liten shih tzu med en otroligt välvårdad vit päls En ung vuxen shih tzu med ett vackert, litet, brunt skägg som slappnar av i soffan En vuxen shih tzu sitter och väntar tålmodigt på uppmärksamhet

Historia


Shih tzun tros komma från Kina, där de var högt värderade. Rasen var starkt kopplad till buddismen och kallades lejonhund. De föddes förmodligen först upp i Tibet, och liknar på många sätt tibetansk terrier/lhasa apso, till att börja med visades de som samma ras. En teori är att den skapades genom att korsa pekingese med lhasa apso.

Beteende


Shih tzu är en livlig, lekfull och kärleksfull knähund, men bli inte lurad. Rasen kan absolut stå upp för sig själv när de måste. De tycker om att vara kring människor och kommer gärna tillbringa sina dagar med att sova i ditt knä, eller på soffan. De kommer bra överens med andra hundar, husdjur och främlingar, vilket gör dem till en ideala sällskapshundar. De leker gärna med barn som respekterar dem, men hanarna kan ibland var lite gläfsiga. De älskar att sova på mjuka kuddar, så du kommer ofta hitta dem på din säng.

De lär sig väldigt sakta, så enkla lydnadssaker kan ta tid men är möjliga med tålamod. Att vara konsekvent är det viktigaste när det kommer till träning, och beröm och belöning hjälper. Shih tzus är kända för att vara väldigt svåra att få rumsrena, eftersom deras attityd gör att de inte riktigt ser vad de tjänar på att lära sig. De är alerta och aktiva och lyssnar vid dörren, men inte för att de vill vakta, utan för att de tycker om att träffa nya människor och få mer uppmärksamhet. Shih tzus är perfekta hundar för mindre hus eller lägenheter eftersom de inte kräver så mycket motion. De behöver promenader, men en tur kring kvarteret räcker innan de vill tillbaka och vila i ditt knä.

Eftersom de är sällskapshundar tycker de inte om att lämnas ensamma under längre perioder. De kan skälla, bli destruktiva och drabbas av separationsångest om de lämnas för länge. Tidig tränig är viktigt för att motverka detta. Pälsen måste borstas dagligen om pälsens hålls lång, men många väljer att klippa den kortare för att göra det lättare. De kan drabbas av höftdysplasi, grå starr och tandproblem.

Temperament


Shih tzus är stolta och glada hundar. De är fina sällskapshundar som gläfser mindre än andra liknande raser. De kommer också överens med främlingar och andra djur, så länge större hundar tar det försiktigt. De tycker om att leka och gå på korta promenader, men vad de älskar mest av allt är att ligga i ditt knä eller i sin säng.

Hälsoproblem


Shih tzus drabbas ofta av abnormala ben, andningssvårigheter, grå starr, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), glaukom, njursjukdomar, urinstenar, allergier, diskbråck, patellaluxation (knäledsurvridning), höftdysplasi och koaguleringssjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 16 år
 • Vikt: 4 - 7.2 kg
 • Höjd: 20 - 28 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lång - Hypoallergen
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Sällskapshund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Shih tzu

Shih tzu sitter i soffan.
Isa The Queen ❤️
Valpen isa
Eftermiddags siesta
Vilar bara våra ögon
Hon kan inte gå ut utan mig - jag gömmer mig i hennes kappa
Pauls babyfoto
Jag älskar min syster Millie
Ska du kittla min mage?
Millie och Shui vilar
Kan du se mig - jag heter Shui
Min mamma och jag i soffan
Dags att gå upp!
Dags för middag?
Jag och min bror

Senaste recensionen för Shih tzu


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.