Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Japansk spets Hundar

Japanese-spitz-white-background En japansk spitz som i full fart springer mot sin ägare En frisk vuxen japansk spitz med en otroligt tjock vit päls En japansk spitz som sitter tålmodigt och väntar på uppmärksamhet En närbild av en japansk spitz med vackra öGon och spetsiga öron. En japansk spitz som står högt och visar upp sin buskiga svans och sina spetsiga öron. En vacker vuxen japansk spitz som ligger prydligt ner och visar upp sin tjocka päls. En närbild av en japansk spitzs vackra svarta öGon och korta spetsiga öron En vacker liten japansk spitz med en tjock mjuk vit päls En frisk vuxen japansk spitz med tjock mjuk päls och buskig svans.

Historia


Den japanska spetsen exakta ursprung är okänt. En teori är att den härstammar från utvalda små samojedhundar från Sibirien som avlades för att skapa en dvärgras, men det har inte bevisats. Vid en punkt fanns massvis med spetsar i Japan, men idag är de ganska ovanliga. De har dock blivit mer populära i Europa och Nordamerika, och är något större än sina pomeranian-kusiner. De föddes upp som sällskaphund och husdjur.

Beteende


Den japanska spetsen är en alert och vänlig hund som passar bra i en familj. De är kärleksfulla mot de flesta de träffar, och kommer bra överens med barn. De är bra vakthundar som kommer skälla när någon närmar sig ytterdörren, men om de vant sig från en tidig ålder är de oftast helt okej med att främlingar kommer in i ert hem, och bryr sig inte så mycket om sitt revir. De är hängivna och lojala till sin familj och tycker inte om att inte involveras i familjelivet; de vill vara med på allting ni gör. Japanska spetsar kräver massvis med mänsklig kontakt och vissa kan drabbas av separationsångest om de lämnas ensamma för länge. Med träning kan de dock vänja sig vid att vara själva under kortare perioder.

Det finns ingenting japanska spetsar tycker bättre om än att leka, och älskar att göra det tillsammans med barn och andra hundar. De är aktiva och beskrivs ibland som en liten hund med en stor personlighet. De är intelligenta och lär sig snabbt. Att vara sin ägare till lags gör dem glada, och de tycker om träning, eftersom det ger dem mer uppmärksamhet. De behöver dock konsekvent träning för att motverka beteendeproblem som överdrivna skall eller destruktivitet. Om du är bestämd och visar vem som bestämmer passar de lättare in i familjen, och det motverkar framtida problem.

Apport, frisbee och agilityträning är bra sätt att hålla dem aktiva. Japanska spetsar må vara små, men de har massvis med energi och kan leka i timmar. De behöver åtminstone en lång promenad om dagen, plus uttröttande lek, för att sedan hållas lugna inomhus. De är dock väldigt anpassningsbara och passar i de flesta familjers rutin. Så länge de får vara med dig är de glada.

Japanska spetsars fina vita päls kräver lite uppmärksamhet, men så länge de borstas ett par gånger i veckan hålls pälsen oftast fin. De är väldigt renliga hundar som sällan luktar illa. Med regelbundna borstningar brukar de inte fälla så mycket. De har väldigt tjock päls på sina tassar, så se till att tidigt vänja dem vid att någon tar i tassarna, så att du kan få bort saker som kan fastna i pälsen.

De är ganska tuffa hundar som sällan bli sjuka. Patellaluxation kan dock ses ibland, och vissa drabbas av rinnande ögon på grund av sina korta tårkanaler och allergier.

Temperament


Japanska spetsar är lekfulla och lydiga hundar. De är intelligenta små hundar som svarar bra på konsekvent och regelbunden träning. De är vänliga och passar bra in i familjer med andra husdjur och/eller mindre barn, men kan vara ganska högljudda. Guldkanten där är att de är bra vakthundar och kommer berätta för dig när någon närmar sig huset.

Hälsoproblem


Japanska spetsar kan drabbas av ögonsjukdomar och patellaluxation (knäledsurvridning).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 16 år
 • Vikt: 5 - 10 kg
 • Höjd: 33 - 38 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Underull
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Sällskapshund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Japansk spets

Senaste recensionen för Japansk spets


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.