Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Norfolkterrier Hundar

En vacker liten norfolk terrier med en frisk, tjock, trådig päls En norfolkterrier som står upp och väntar på uppmärksamhet En närbild av en norfolk terriers vackra trådiga räv En stilig liten norfolkterrier som sträcker ut sina ben och klor En härlig liten norfolkterrier som sitter mycket prydligt En norfolkterrier som promenerar längs gräset och visar upp sin vackra svans. En vacker, liten norfolk terriervalp med kort, trådig päls och slappa öron En frisk, ung norfolkterriervalp som sitter i en tvättkorg En härlig, liten vuxen norfolk terrier som vilar på väggen bredvid stranden En mogen, vuxen norfolk terrier som vilar på gräset En vuxen norfolkterrier som visar upp sin underbara, korta och lumpiga päls

Historia


Norfolkterriern utvecklades i England under 1800-talet och föddes upp för att kontrollera skadedjur på gårdar och i större hus. De tros vara en korsning mellan border-, cairn- och irländsk terrier, och blev populära som husdjur på grund av sin vänliga personlighet. Norfolkterriern har hängande öron, medan norwichterrier har stående. Raserna klassades som samma fram till 1964, då de erkändes som separata.

Beteende


Norfolkterriern är glad, lekfull och aktiv, älskar att vara med människor och vill alltid hitta på roliga och äventyrliga saker. De tycker om att utforska sina omgivningar och undersöka varje ljud de hör. De fungerar bra med barn och främlingar, och även om de kommer skälla när det ringer på dörren välkomnar de oftast alla in i hemmet. Precis som många andra raser tycker de om att vara med människor och klarar sig inte så bra själva under längre perioder. De blir snabbt uttråkade och börjar skälla.

De är dock självständiga och kan vara väldigt envisa. Eftersom de avlats för att jaga skadedjur kan de vara väldigt besatta av smådjur i hemmet och bör inte lämnas ensamma med dem. De fungerar okej med katter om de växt upp tillsammans, och tycker oftast om andra hundar. Att träna en norfolkterrier kräver mycket tid och tålamod. De är ibland svåra att få rumsrena, och att få en terrier att komma tillbaka när du ropar är alltid svårt. Det är bäst att motionera dem på ett säkert område eller i koppel, eftersom deras jaktinstinkt gör att de lätt springer bort. De är förvånansvärt aktiva för att vara en så liten hund, och tycker om att springa runt.

Alla lekar där de får chansen att umgås med dig och trötta ut sig själva kommer vara populärt. Grävande kan vara ett problem i trädgården, så det kan vara bra att ge dem en sandlåda att gräva i. Att tidigt lära dem 'tyst'-kommandot hjälper mot skall, men träning kräver mycket positiv uppmuntran med beröm och belöning eftersom de inte reagerar bra på sträng träning och hårda ord. Håll träningen kort och rolig så kommer de snart lära sig.

Norfolkterriers behöver regelbundna promenader eftersom de helst skulle vilja vara ute och röra på sig hela tiden. Du kommer få svårt att trötta ut dem, men när de nöjt sig kommer de glatt sova vid din sida på soffan, så nära det bara går. De är lojala och snälla hundar som utan tvekan kommer göra dig glad.

Den yttre tjockare pälsen är tjock och sträv och måste borstas ett par gånger i veckan, samt trimmas 3-4 gånger om året för att få bort döda hårstrån. De kan drabbas av höftdysplasi och allergier, men norfolkterriers lever vanligtvis långa, friska liv.

Temperament


Norfolkterriers är sociala men väldigt envisa hundar. De är nyfikna på omgivningarna och älskar att vara ute på promenad. De är mer sociala än många andra terriers, och kan komma överens med både katter och andra hundar, men kommer inte vara säkra kring gnagare.

Hälsoproblem


Norfolkterriers kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, patellaluxation (knäledsurvridning), allergier, grå starr, hjärtsjukdomar och diskbråck.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 8 - 17 år
 • Vikt: 5 - 5,4 kg
 • Höjd: 23 - 25 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Norfolkterrier

Senaste recensionen för Norfolkterrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.