Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Mops Hundar

En ung vuxen mops som står högt och visar upp sin vackra fysik. En vacker vuxen mops som väntar på ett kommando från sin ägare. En närbild av en nyfiken ung mops ansikte med karakteristiska öGon och en knäpp näsa. En härlig liten mopsvalp som ligger redo att leka Två vuxna mopsar som njuter av varandras sällskap En mops vackra, lilla, lockiga svans och spetsiga, svarta öron En vacker, liten mopsvalp som sitter snyggt i gräset En svartvit mops som sitter snyggt i sanden och väntar på ett kommando. En närbild av en mops vackra, lilla, lockiga svans och tjocka, blonda päls. En närbild av en mops vackra, hoptryckta ansikte. En frisk, vuxen mops som står upp och visar upp sin tjocka, svarta päls. En härlig liten mops som njuter av lite motion i sanden. En mops som springer i full fart med tungan utåt.

Historia


Mopsen härstammar från mastiffrasen och skapades i Asien för flera århundradens sedan. Det var en populär hund i tibetanska kloster och flyttade från Kina till Europa med Ostindiska kompaniet under 1600-talet. Namnet mops kommer från nederländskans mopshond, som betyder 'hund med platt hos', och kommer i sig från tyskans moppen, som betyder 'att se sur ut'.

Beteende


Mopsar är roliga, lekfulla och vänliga hundar. De är fantastiska familjehundar som kommer väl överens med barn och älskar uppmärksamhet. De är aldrig långt borta från dig, och har därför fått smeknamnet 'skuggan'. De avlades för att vara nära sin ägare, och det är vad de är bra på. De är kärleksfulla och självsäkra, men kommer spela clown om det ger dem uppmärksamhet. De kommer klättra upp i ditt knä när du sitter i soffan, ligger i sängen eller sitter och jobbar eller äter middag - de vill alltid vara så nära som möjligt.

Mopsar är vänliga mot andra hundar, husdjur och främlingar, och är sällan aggressiva. De är också otroligt giriga och kan äta imponerande mängder mat. De behöver motioneras dagligen, men skulle själva hellre vila i sin favoritstol istället för att gå ut i regnet och kylan. De kan vara väldigt lata och tenderar att bli överviktiga, så det är viktigt att ta med dem ut på promenad och se till att de inte äter för mycket.

De har otroligt starka personligheter men är inte de smartaste hundarna i världen. De lär sig ganska långsamt, men kan absolut tränas om du har tillräckligt med tålamod. De kommer inte jaga efter bollar eller en frisbee eftersom det kräver alldeles för mycket arbete. Mopsar är otroligt bra på att ta det lugnt, så du kommer ha svårigheter att få med dem ut på promenad om de ligger och sover.

På grund av mopsarnas platta ansikten kan de ha svårt att andas när det är väldigt varmt. De kan lätt överanstränga sig på promenader, så lite och ofta är bäst för dem. Att tvätta deras ansikten motverkar problem med hudfårorna. De tenderar att nysa, väsa, snora och fisa mycket. Med sin korta päls kräver de väldigt lite pälsvård, men borsta igenom pälsen ett par gånger i veckan för att bli av med döda hår. Mopsar drabbas som sagt ofta av övervikt, och höftdysplasi kan ses hos vissa hundar. Valpar får också lätt problem med ögonen, på grund av deras utsatta läge.

Temperament


Mopsar är väldigt lustiga små hundar. De är glada så länge de får vara med människor, och de älskar att gosa! De kommer snörvla och sniffa på alla de möter, och bli väldigt avundsjuka på alla djur som tar deras plats i ditt knä. De är väldigt envisa och kan vara ganska svåra att träna, men på grund av sin girighet kan de ibland mutas.

Hälsoproblem


Mopsar kan få andningssvårigheter, höftdysplasi, grå starr, entropion (ögonlock som rullar inåt och irriterar ögat), ögonskador, epilepsi, patellaluxation, allergier och hjärnhinneinflammation.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 6 - 9 kg
 • Höjd: 25 - 28 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 30 minuter

Bilder på Mops

Senaste recensionen för Mops


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.