Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Griffon bruxellois Hundar

En vuxen brussels griffon med en vackert skött brun päls En lång, brunklädd brussels griffon som står högt. En lång, brunklädd brussels griffon som sitter i givakt. En ung, svart brussels griffon stod lång och hade vackra bruna strumpor. En ung vuxen brussels griffon med kort, svart päls. En brussels griffon med en vackert putsad päls som sitter mycket prydligt. En vacker liten brushane som sticker sitt huvud runt ett träd. En liten brushane som står högt i gräset En liten, fin brussels griffonvalp som tålmodigt väntar på uppmärksamhet En vuxen brussels griffon som väntar högt upp på en vägg på sin ägare Två underbara små brussels griffons som sitter tålmodigt med en vän i mitten

Historia


Griffon bruxellois kommer från Belgien och härstammar från en gammal ras som hette smousje, en terrierliknande gnagarjägare, troligtvis korsat med en affenpinscher och en belgisk hund vid namn Griffon d'Ecurie. Rasen korsades under sent 1800-tal med mops, vilket skapade det karakteristiska ansiktet. Vid tidigt 1900-tal var rasen otroligt populär i Belgien och var vanlig bland överklassen. Griffon betyder sträv.

Beteende


Griffon bruxellois är glada små hundar som tycker om att vara kring människor. De tenderar att fästa sig vid en familjemedlem mer än andra, men kommer vara glada så länge de får sällskap. De kommer med all säkerhet följa med dig till toaletten eller var du än går i huset. De kommer vilja gosa med dig i soffan, och det kommer vara svårt att få ner dem från sängen under natten. De är kavata, aktiva och tycker om barn så länge de inte blir retade. De är sällan blyga och glömmer ofta hur små de är, så de kan ibland få problem med större hundar. Griffon bruxellois kommer inte så bra överens med främlingar, andra djur och hundar om de inte tidigt vant sig och exponerats för andra.

De är alerta och intresserade av sin omgivning, och kommer därför skälla när någon kommer till dörren. De kan vara känsliga ibland, men vill mest vara dig till lags, så beröm- och belöningsbaserad träning fungerar bäst. De verkar lära sig väldigt fort och tycker om att göra tricks och kommandon eftersom de får uppmärksamhet. Griffons tycker om tävlingar som agility, och gör oftast bra ifrån sig. Ibland kan de ses som en gycklare i pälsdräkt eftersom de är lustiga och nöjda små hundar om de får tillräckligt med kärlek och uppmärksamhet. Eftersom de ofta knyter än mer till en eller två familjemedlemmar är det bäst att låta dem träffa så mycket människor som möjligt från en tidigt ålder för att motverka att de blir allt för beskyddande. De är inte aggressiva, men det kan vara svårt om de blir allt för beroende. De tycker heller inte om att lämnas ensamma eftersom de saknar sin ägare för mycket. De älskar lekar, och att umgås på det sättet gör det lättare att involvera andra. De älskar att leka med bollar, och verkar aldrig tröttna när det handlar om lek. När de väl blir trötta kommer de dock krypa upp i ditt knä för en välförtjänt tupplur.

De behöver en ganska kort promenad om dagen i koppel eller möjlighet att springa runt utomhus, men kräver alltså inte så mycket när det kommer till motion. De är vanligtvis bra på att komma tillbaka när du ropar.

Strävhåriga griffon bruxellois behöver borstas 2 - 3 gånger i veckan med en bra borste för att bli av med döda hår, samt strimmas ett par gånger om året. Släthåriga måste borstas någon gång i veckan. De drabbas sällan av sjukdomar, men kan ibland få grå starr och svaga urinblåsor.

Temperament


Griffon bruxellois är lekfulla och självsäkra hundar. De skapar starka band till sina ägare och älskar uppmärksamhet och lek. De kan ibland tycka att livliga barn är för jobbiga, men kommer bra överens med de flesta hundar och andra husdjur.

De kan vara högljudda och busiga, framför allt genom att klättra och ta sig ut från inhägnader.

Hälsoproblem


Griffon bruxellois kan drabbas av höftdysplasi, patellaluxation (knäledsurvridning), ögonsjukdomar och vissa allergier.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 4 - 6 kg
 • Höjd: 23 - 28 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Upp till 30 minuter

Bilder på Griffon bruxellois

Senaste recensionen för Griffon bruxellois


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.